ΒΙΝΤΕΟ ΦΡΙΚΗΣ-Νέοι ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ από τους τζιχαντιστές

Αιγυπτιακός στρατός: Νεκρός ο ηγέτης των τζιχαντιστών στην Αίγυπτο, Αμπού Ντουά αλ Ανσάρι

ΒΙΝΤΕΟ ΦΡΙΚΗΣ-Νέοι ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ από τους τζιχαντιστές

​Βίντεο εκτέλεσης δυο Αιγυπτίων αστυνομικών δίνει στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Χαλιφάτο που πάντως έχασε τον ηγέτη του στη χώρα, τον Αμπού Ντουά αλ Ανσάρι.

Όπως ανακοίνωσε ο αιγυπτιακός στρατός, ο ηγέτης της επαρχίας του Σινά, όπως αποκαλείται ο βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας σειράς αεροπορικών επιδρομών που διεξήχθησαν κοντά στην πόλη Αρίς.

Οι αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν επίσης 45 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και κατέστρεψαν αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών που χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και των οργανώσεων που μάχονται για την ανατροπή του, μαίνονται στο Χαλέπι της Συρίας.

Βίντεο με σφοδρή ανταλλαγή πυρών σε έναν από τους δρόμους της πόλης, κυκλοφόρησε στα social media και μεταδόθηκε από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Την ίδια ώρα ο Ομπάμα υποστηρίζει πως ο ISIS χάνει έδαφος.

«Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει πραγματοποιήσει μεγάλη επιτυχή επιθετική επιχείρηση ούτε στην Συρία ούτε στο Ιράκ έναν ολόκληρο χρόνο. Ακόμη και οι ηγέτες του γνωρίζουν ότι θα συνεχίσουν να χάνουν», σημείωσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν όμως τους τζιχαντιστές όχι μόνο στη Συρία και το Ιράκ αλλά και στην Λιβύη.

Συγκεκριμένα βομβάρδισαν στόχους μέσα και γύρω από την Σύρτη.

Την έγκριση για μεγαλύτερη αμερικανική ανάμιξη στη μάχη κατά των τζιχαντιστών στη Λιβύη, έδωσε ο Ομπάμα.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν 12 κατοίκους της Χαουίτζα, στο βόρειο Ιράκ, όταν προσπάθησαν να διαφύγουν. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή που βρίσκεται κοντά στο Κιρκούκ, 3.000 κάτοικοι έχουν πέσει στα χέρια τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top