Βίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία- Τα πυρά πέφτουν βροχή

Διπλωματικός πόλεμος Τουρκίας-Αυστρίας-Πρώτη ανάρτηση: 05/08/2016 12:28

Βίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία- Τα πυρά πέφτουν βροχή

Μοιάζει με ταινία αλλά ήταν η πραγματικότητα της Τουρκίας το βράδυ της 15ης Ιουλίου, όταν έγινε απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα!

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από το αιματοβαμμένο βράδυ είδε την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο καταγράφει διάφορα χρονικά σημεία έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην Άγκυρα.

Όπως βλέπετε, αρχικά φαίνεται η κινητοποίηση των Αρχών αλλά και ο αποκλεισμός του κτιρίου από τους πραξικοπηματίες. Ωστόσο, στα τελευταία δευτερόλεπτα το σκηνικό αλλάζει εντελώς και οι δρόμοι μετατρέπονται σε… κόλαση!

Οι στρατιώτες ανοίγουν πυρ με τους υποστηρικτές του Ερντογάν να προσπαθούν να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο. Πολίτες ξαπλώνουν στο έδαφος για να γλιτώσουν από τις σφαίρες που πέφτουν βροχή.

Εκείνη την ώρα όμως φτάνουν στο σημείο τα F-16 των πραξικοπηματιών που βομβαρδίζουν το σημείο προκαλώντας σκηνές που μέχρι σήμερα βλέπαμε μόνο σε ταινίες.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

Ο αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες ιεροκήρυκας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης ως υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

«Έχω επανειλημμένα καταδικάσει την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και έχω αρνηθεί κάθε γνώση ή ανάμιξη. Αποδεικνύεται ότι το τουρκικό δικαστικό σύστημα στερείται ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Το ένταλμα αυτό, είναι ένα ακόμη παράδειγμα της πορείας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον ολοκληρωτισμό, καθώς απομακρύνεται από τη δημοκρατία», ανέφερε.

Οι τουρκικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν τη συμμετοχή Γκιουλέν στο πραξικόπημα και να πετύχουν την έκδοσή του στην χώρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εν τω μεταξύ εκκαθαρίσεις στις τάξεις του ξεκινά το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για να εκδιώξει τους υποστηρικτές τ��υ Φετουλάχ Γκιουλέν. Στο στόχαστρο του Ερντογάν έχουν όμως μπει και οι επιχειρήσεις που βοήθησαν τους πραξικοπηματίες.

Ο Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ επισκέφτηκε το Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων στην Άγκυρα και συναντήθηκε με τον Αρχηγό Χουλουσί Ακάρ.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΑΥΣΤΡΙΑΣ

Την σκληρή απάντηση της Αγκύρας προκάλεσε η δήλωση του αυστριακού Καγκελάριου για να τεθεί ένα τέλος στις ενταξιακές συνομιλίες Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε την Αυστρία πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού.

Απαντώντας ο αυστριακός ΥΠΕΞ κάλεσε την Άγκυρα να μετριάσει τον τόνο στα λόγια και τα έργα της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top