Έχεις γεννηθεί μεταξύ 1980-2000; Κάνεις λίγο… ΣΕΞ! ΔΕΣ και θα καταλάβεις

Όσοι γεννήθηκαν το 1920 ήταν οι μόνοι που ήταν λιγότερο ενεργοί σεξουαλικά από τους Millennials

Έχεις γεννηθεί μεταξύ 1980-2000; Κάνεις λίγο… ΣΕΞ! ΔΕΣ και θα καταλάβεις

​Τον μύθο πως η νέα γένια κάνει αχαλίνωτο σεξ έρχεται μία έρευνα να καταρρίψει! Γιατί μπορεί πλέον οι άνθρωποι να έχουν απελευθερωθεί όσον αφορά τις σεξουαλικές σχέσεις… ωστόσο φαίνεται πως έχουν γυρίσει την πλάτη στο… «άθλημα».

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στις δύο τελευταίες δεκαετίες της προηγούμενης χιλιετίας, δηλαδή μεταξύ 1980-2000 και ιδίως όσοι γεννήθηκαν στη δεκαετία του 1990 (οι λεγόμενοι Millennials) κάνουν λιγότερο σεξ από ό,τι η γενιά που γεννήθηκε στη δεκαετία του 1960 (η γενιά Χ).

Μια δεύτερη βρετανική έρευνα διαπίστωσε ότι ένας στους δέκα νέους έχει σοβαρά σεξουαλικά προβλήματα. Οι δύο μελέτες δείχνουν ότι οι νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για άλλα πράγματα και όχι για την σαρκική επαφή! Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε δείγμα 26.700 ενηλίκων που απάντησαν σε σχετικά ερωτηματολόγια.

Από αυτούς, το 15% όσων ήταν 20-24 ετών (Millennials), ανέφεραν ότι δεν είχαν κανένα σεξουαλικό σύντροφο μετά τα 18 τους, έναντι ποσοστού 6% μεταξύ όσων είχαν γεννηθεί στη δεκαετία του '60 (γενιά Χ), όταν ήταν στην ίδια ηλικία. Μόνο όσοι είχαν γεννηθεί τη δεκαετία του 1920, ανέφεραν ότι στα 20-24 τους έκαναν λιγότερο σεξ, σε σχέση με τους Millennials.

Η αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα μετά τα 18 αυξάνεται διαχρονικά ιδίως μεταξύ των γυναικών: από 2,3% στη γενιά Χ σε 5,4% στη γενιά της Χιλιετίας (στους άνδρες τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 1,7% και 1,9%). Αλλά και πριν τα 18 καταγράφεται ανάλογη τάση: μεταξύ 1991-2015 το ποσοστό των αμερικανών εφήβων (μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) που δηλώνουν ότι είναι παρθένοι, έχει αυξηθεί από 46% σε 59%.

«Τα ευρήματά μας αμφισβητούν τη διαδεδομένη αντίληψη πως τα παιδιά της Χιλιετίας είναι μια γενιά του εύκολου και συχνού σεξ, που ψάχνει μόνο για γρήγορες σχέσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ατλάντικ της Φλόριντα Ράιν Σέρμαν που έκανε την έρευνα και τόνισε ότι σίγουρα «οι Millennials δεν είναι πιο επιρρεπείς σ��ο σεξ σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές».

Γιατί οι νέοι κάνουν λιγότερο σεξ; Σύμφωνα με τους επιστήμονες ένας σημαντικός παράγοντας η καλύτερη διαπαιδαγώγηση που έχουν λάβει σε σχέση με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως το AIDS!

Επίσης, τους επηρεάζει το ότι έχουν εύκολη πρόσβαση στην πορνογραφία χάρη στο διαδίκτυο, ο φόβος για κακομεταχείριση από τον σεξουαλικό σύντροφο, ο υψηλότερος αριθμός νέων που ζουν ακόμη με τους γονείς τους λόγω οικονομικών προβλημάτων, η καθυστέρηση του γάμου και η μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση των νέων ότι μπορούν να κάνουν τις όποιες επιλογές τους!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top