ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ και ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ μέτρα ασφαλείας στην κηδεία του ιερέα που ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ από τζιχαντιστές

Στην τελετή παραβρέθηκαν και κάποιοι μουσουλμάνοι

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ και ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ μέτρα ασφαλείας στην κηδεία του ιερέα που ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ από τζιχαντιστές

​Υπό την ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων έγινε η κηδεία του καθολικού ιερέα που δολοφονήθηκε άγρια πριν από μία εβδομάδα από δύο τζιχαντιστές μέσα στην εκκλησία του στη Νορμανδία.

Οι αρχές είχαν επιβάλλει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον καθεδρικό ναό της Ρουέν.

Το φέρετρο μετέφεραν στο κέντρο του ναού τέσσερις άνθρωποι με τη συνοδεία πομπών πολλών ιερέων που φορούσαν λευκά ράσα και μοβ επιτραχήλια, το χρώμα του πένθους.

Στην τελετή παραβρέθηκαν και κάποιοι μουσουλμάνοι.

Περίπου 2.000 άνθρωποι στο εσωτερικό του γοτθικού ναού, αλλά και στον περίβολο, αψηφώντας τη βροχή, συμμετείχαν σε αυτήν την επιμνημόσυνη τελετή για τον πατέρα Ζαν Αμέλ, 85 ετών, που δολοφονήθηκε ενώ τελούσε την κυριακάτικη λειτουργία για πέντε πιστούς στον ιερό ναό του.

Τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά του καθεδρικού ναού ήταν αυξημένα για την κηδεία, στην οποία παρέστη ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Είκοσι κλούβες των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών είχαν παραταχθεί στην περιοχή και όλα τα πρόσωπα που εισέρχονταν στον ναό υποβάλλονταν σε σωματικό έλεγχο.

Στον περίβολο, σε μια τεράστια οθόνη αναμεταδιδόταν η τελετή.

Ο πατέρας Αμέλ, με καταγωγή από τη βόρεια Γαλλία, δεν θα κηδευτεί στη Ρουέν, αλλά σε μια περιοχή που η οικογένεια δεν θέλησε να αποκαλύψει, σύμφωνα με συγγενείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top