ΦΩΤΙΑ η Bild: Τι απέγινε η βοήθεια που έταξε η Ευρώπη στην Ελλάδα;

Η χώρα μας προσπαθεί μόνη της να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση

​Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και τις απειλές στην ΕΕ πως δεν θα τηρηθεί η συμφωνία της 18ης Μαρτίου αν δεν καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, η γερμανική Bild αναρωτιέται τι απέγινε η βοήθεια της ΕΕ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Τι απέγινε με τους ειδικούς, νομικούς και μεταφραστές που υποσχέθηκαν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν την Ελλάδα στη μάχη κατά της προσφυγικής κρίσης σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι είχαν υποσχεθεί.

Επικαλούμενη στοιχ��ία της Κομισιόν, η εφημερίδα αναφέρει ότι μέχρι στιγμής εστάλησαν στην Ελλάδα μόλις 66 από τους συνολικά 1.580 υπαλλήλους της Frontex που είχαν προβλεφθεί.

Επίσης, στην Ελλάδα βρίσκονται μόλις 2 από τους 60 ειδικούς σε θέματα επαναπροωθήσεων, 92 από τους 475 ειδικούς σε θέματα ασύλου καθώς και μόλις 61 από τους συνολικά 400 μεταφραστές που είχαν συμφωνηθεί. Από τους δε 30 νομικούς που επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δεν έχει εμφανιστεί ακόμη κανείς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όλη αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι στιγμής ελάχιστοι πρόσφυγες.

Από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στις 18 Μαρτίου, έγινε μετεγκατάστα��η μόλις 849 προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ 468 επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top