Στον Bρετανό Τζούλιαν Κινγκ αναθέτει ο Γιούνκερ το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας της ΕΕ

Οι υπάρχουσες αρμοδιότητες Τίμμερμανς και Αβραμόπουλου θα παραμείνουν άθικτες

​Το χαρτοφυλάκιο της «Ένωσης για την Ασφάλεια» που αφορά την τρομοκρατία αποφάσισε να αναθέσει ο Ζ.Κ.Γιούνκερ στον νέο Βρετανό Επίτροπο.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ «εξέτασε» προσωπικά την ικανότητα του Τζούλιαν Κινγκ, στις 11 Ιουλίου και αποφάσισε να του αναθέσει την ατζέντα για την ασφάλεια στην Ένωση, υπό την καθοδήγηση του Πρώτου Αντιπροέδρου Φρανς Τίμμερμανς και του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ωστόσο οι υπάρχουσες αρμοδιότητες Τίμμερμανς και Αβραμόπουλου θα παραμείνουν άθικτες και το νέο «πορτοφόλιο» που δημιουργείται θα είναι συμπληρωματικό.

Ο νέος επίτροπος θα δημιουργήσει μια ομάδα δράσης, task force, αποτελούμενη από γενικούς διευθυντές από τις διευθύνσεις Εσωτερικών Υποθέσεων, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Ενέργειας.

Πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος, υποψήφιος ακόμα, Επίτροπος, θα πρέπει να περάσει από την κρίση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι που θα συμβεί κατά την πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top