ΚΟΒΕΙ την ανάσα! Ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο από ύψος 25.000 ποδών

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Ένας παράτολμος αλεξιπτωτιστής και κασκαντέρ έγινε σήμερα ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε από ύψος 25.000 ποδών (7.620 μέτρων) χωρίς αλεξίπτωτο και προσγειώθηκε με ασφάλεια σε ένα δίχτυ, στη νότια Καλιφόρνια.

Ο Λιουκ Έικινς, 42 ετών, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει 18.000 πτώσεις στη ζωή του, έκανε το άλμα αυτό στο Σίμι Βάλεϊ, στα δυτικά του Λος Άντζελες και προσγειώθηκε σε ένα δίχτυ διαστάσεων 30x30 μέτρων. Η προσπάθειά του μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Fox.

Το άλμα αυτό "αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα μιας καριέρας 26 ετών και αποτελεί προσωπικό και παγκόσμιο ρεκόρ" για πτώση από τόσο μεγάλο ύψος χωρίς αλεξίπτωτο, σχολίασε ο εκπρόσωπός του, ο Τζάστιν Άκλιν.

Μετά από ελεύθερη πτώση περίπου δύο λεπτών, το τελευταίο δευτερόλεπτο ο Έικινς έκανε μια στροφή στον αέρα και έπεσε με την πλάτη στο δίχτυ που ήταν απλωμένο σε ύψος 61 μέτρων πάνω από το έδαφος. Από κάτω είχε τοποθετηθεί και ένα δεύτερο δίχτυ για λόγους ασφαλείας.

Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις πάτησε και πάλι στο έδαφος, ήταν να αγκαλιάσει τη σύζυγό του, Μόνικα. "Σχεδόν αιωρούμαι, είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ καν να περιγράψω τι ��ισθάνομαι" είπε σε έναν δημοσιογράφο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top