ΝΕΑ προειδοποίηση της Κομισιόν στην Τουρκία: Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα!

Τι μεταδίδει από τις Βρυξέλλες, ο ανταποκριτής του STAR, Θάνος Αθανασίου

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε εκ νέου η Κομισιόν προς τις τουρκικές αρχές, σε σχέση με το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες, την ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη, με αφορμή τις διώξεις δημοσιογράφων και το κλείσιμο μέσων ενημέρωσης στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος, όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες, ο ανταποκριτής του STAR, Θάνος Αθανασίου.
Μάλιστα η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι, είχε χθες βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου, στον οποίο κατέστησε σαφές ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοιου είδους παρεκκλίσεις και σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, του μετέφερε την εικόνα, πως στο εσωτερικό της Ένωσης το κλίμα για την Τουρκία επιδεινώνεται ραγδαία και πως αν η χώρα του θέλει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία έχει σύντομα περιθώρια να επανέλθει στην κανονικότητα.
Το τηλεφώνημα, αλλά όχι και το ακριβές περιεχόμενό του, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των Συντακτών η Μάγια Κοτσίγιανιτς, εκπρόσωπος του επιτρόπου Χαν για θέματα διεύρυνσης. Η ίδια εκπρόσωπος επανέλαβε την προειδοποίση στην Άγκυρα ότι "ως υποψήφιο μέλος οφείλει να φιλοδοξεί να κατέχει τα υψηλότερα στάνταρντς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Σημείωσε δε ότι παρεκκλίσεις σε θέματα ελευθερίας του Τύπου είναι απαράδεκτες και πως οι Τουρκικές αρχές οφείλουν να διασφαλίσουν ότι όλοι οι συλληφθέντες θα τύχουν δίκαιης δίκης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top