ΞΕΦΥΓΕ ο Ερντογάν! ΚΛΕΙΝΕΙ 16 κανάλια, 45 εφημερίδες, 23 ραδιόφωνα και 15 περιοδικά

Μετά το στρατό, τη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο σειρά πήραν τα ΜΜΕ

ΞΕΦΥΓΕ ο Ερντογάν! ΚΛΕΙΝΕΙ 16 κανάλια, 45 εφημερίδες, 23 ραδιόφωνα και 15 περιοδικά

​Συνεχίζει την τακτική «αποφασίζουμε και διατάζουμε» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μετά από τις μαζικές εκκαθαρίσεις σε στρατό, Δικαιοσύνη και Δημόσιο, εν μια νυκτί αποφάσισε να φιμώσει και τα ΜΜΕ που δεν του χαϊδεύουν τα αυτιά και ήταν άμεσα ή έμμεσα φιλικά προς τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Συγκεκριμένα με προεδρικό διάταγμα ο Ερντογάν αποφάσισε και έκλεισε τρία πρακτορεία ειδήσεων, μεταξύ των οποίων και το πρακτορείο Τζιχάν, 16 τηλεοπτικά κανάλια, 45 εφημερίδες, από τις οποίες οι 9 είναι εθνικές, 23 ραδιοφωνικούς σταθμούς, 15 περιοδικά και 29 εκδοτικούς οίκους.

Σύμφωνα με τη Χουριέτ «μαύρο» πέφτει στα πρακτορεία ειδήσεων Cihan, Muhabir haber και Sem Haber και στους τηλεοπτικούς σταθμούς Barış, Bugün, Can Erzincan, Dünya, Hira, Irmak, Kanal 124, Kanaltürk, MC TV, Mehtap, Merkür, Samanyolu Haber, Samanyolu TV, SRT, Tuna Shopping, Yumurcak.

Τα ραδιόφωνα που αποφάσισε να… σιγήσουν ο Ερντογάν είναι: Aksaray Mavi, Aktüel, Berfin, Burç, Cihan, Dünya, Esra, Haber Radyo Ege, Herkül, Jest, Kanaltürk Radyo, Radyo 59, Radyo Aile Rehberi, Bamteli, Cihan, Fıkıh, Küre, Mehtap, Nur, Şimşek, Samanyolu Haber, Umut, Yağmur, ενώ ανάμεσα στις 45 εφημερίδες που κλείνουν εξαιτίας της οργής του Σουλτάνου είναι οι: Bugün, Millet, Meydan, Özgür Düşünce, Taraf, Yarına Bakış, Yeni Hayat, Zaman, Today's zaman.

Επίσης, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 47 πρώην εργαζόμενους στην εφημερίδα Zaman και προσήχθησαν οι Αλί Μπουλάτς και Μουμτζαζέρ Τούρκονε, από τους πιο γνωστούς αρθρογράφους στην Τουρκία.

Ακόμα οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αποτάσσονται από τις ένοπλες δυνάμεις πάνω από 2.400 στελέχη, ενώ σύμφωνα με το CNN Turk μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έχουν τεθεί υπό κράτηση πάνω από 15.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 10.000 είναι στρατιώτες, ενώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 8.113 ανθρώπους.

Τέλος, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων συλλήψεων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky News.

Διαβάστε επίσης:

Γαμπρός Ερντογάν: Προαποφασισμένες οι εκκαθαρίσεις στο στράτευμα

ΘΕΩΡΙΕΣ συνωμοσίας μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία-Οι πράκτορες της CIA και ο στρατηγός

ΞΕΠΕΡΑΣΕ τον σατανικό του εαυτό ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ-Έκανε τουαλέτες το σπίτι του Γκιουλέν στην Τουρκία!

Γκιουλέν στις ΗΠΑ: Μην κάνετε τη χάρη στον Ερντογάν να του δώσετε όλα όσα θέλει!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top