ΑΥΤΟΣ είναι ο 27χρονος Σύρος βομβιστής που ανατινάχτηκε στο Άνσμπαχ της Γερμανίας

Το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS δημοσιοποίησε τη φωτογραφία του

​Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του 27χρονου Σύρου βομβιστή, ο οποίος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και ανατινάχτηκε, την Κυριακή στο Άνσμπαχ της Γερμανίας, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους.

Τη φωτογραφία δημοσιοποίησε το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS, Amaq. Το ίδιο πρακτορείο αναφέρει πως ο 27χρονος είχε δηλώσει πίστη και υποταγή στον αρχηγό του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ενώ αναφέρει πως η επίθεση αυτοκτονίας στο Άνσμπαχ θα γινόταν για να εκδικηθεί, όπως λέει, τους φόνους μουσουλμάνων.


Υπενθυμίζεται πως η επίθεση στην πόλη αυτή της Βαυαρίας, κοντά στη Νυρεμβέργη, έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής, κοντά σε συναυλιακό χώρο, στον οποίο βρίσκονταν τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι.

Εκεί είχε προσπαθήσει να μπει ο βομβιστής, όμως δεν είχε εισιτήριο και δεν του επετράπη η είσοδος. Λίγη ώρα αργότερα πυροδότησε τη βόμβα.

Ο 27χρονος βρισκόταν στη Γερμανία από το 2014, αλλά η αίτηση χορήγησης ασύλου που είχε υποβάλει είχε απορριφθεί και εκκρεμούσε απέλασή του στη Βουλγαρία. Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική καθώς είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει δύο φορές κατά το παρελθόν.