ΑΥΤΟΣ είναι ο 27χρονος Σύρος βομβιστής που ανατινάχτηκε στο Άνσμπαχ της Γερμανίας

Το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS δημοσιοποίησε τη φωτογραφία του

ΑΥΤΟΣ είναι ο 27χρονος Σύρος βομβιστής που ανατινάχτηκε στο Άνσμπαχ της Γερμανίας

​Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του 27χρονου Σύρου βομβιστή, ο οποίος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και ανατινάχτηκε, την Κυριακή στο Άνσμπαχ της Γερμανίας, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους.

Τη φωτογραφία δημοσιοποίησε το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS, Amaq. Το ίδιο πρακτορείο αναφέρει πως ο 27χρονος είχε δηλώσει πίστη και υποταγή στον αρχηγό του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ενώ αναφέρει πως η επίθεση αυτοκτονίας στο Άνσμπαχ θα γινόταν για να εκδικηθεί, όπως λέει, τους φόνους μουσουλμάνων.

ASBACH1.jpg
Υπενθυμίζεται πως η επίθεση στην πόλη αυτή της Βαυαρίας, κοντά στη Νυρεμβέργη, έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής, κοντά σε συναυλιακό χώρο, στον οποίο βρίσκονταν τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι.

Εκεί είχε προσπαθήσει να μπει ο βομβιστής, όμως δεν είχε εισιτήριο και δεν του επετράπη η είσοδος. Λίγη ώρα αργότερα πυροδότησε τη βόμβα.

Ο 27χρονος βρισκόταν στη Γερμανία από το 2014, αλλά η αίτηση χορήγησης ασύλου που είχε υποβάλει είχε απορριφθεί και εκκρεμούσε απέλασή του στη Βουλγαρία. Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική καθώς είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει δύο φορές κατά το παρελθόν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top