Ο Πούτιν ΕΣΩΣΕ τον Ερντογάν; Οι Ρώσοι υπέκλεψαν τις συνομιλίες των πραξικοπηματιών!

Απίστευτο και όμως το είδαμε και αυτό

Ο Πούτιν ΕΣΩΣΕ τον Ερντογάν; Οι Ρώσοι υπέκλεψαν τις συνομιλίες των πραξικοπηματιών!

​Απίστευτο και όμως αληθινό! Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik που επικαλείται ιρανικά ΜΜΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος ειδοποιήθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για το πραξικόπημα που επρόκειτο να εκδηλωθεί, λίγο πριν τα τανκς βγουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας το βράδυ της Παρασκευής.

Με άλλα λόγια ο Πούτιν έσωσε τον Ερντογάν!

Συγκεκριμένα, ο ρωσικός στρατός υπέκλεψε επικοινωνίες του τουρκικού στρατού, που έδειχναν πως οργανωνόταν πραξικόπημα κατά της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το ιρανικό “Fars News”. Η πληροφορία μεταφέρθηκε αμέσως στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT), λένε διπλωματικές πηγές.

Ανάμεσα στις υποκλαπείσες συνομιλίες υπήρχε και το μήνυμα που στάλθηκε από ένα ελικόπτερο και καλούσε τους στρατιώτες να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν στο θέρετρο της Μαρμαρίδας.

Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας έχουν περάσει 40 κύματα, ιδιαίτερα τον Νοέμβρη του 2015 όταν τούρκικο μαχητικό κατέρριψε ένα ρώσικο στον συριακό εναέριο χώρο. Όμως η κατάσταση βελτιώθηκε ως δια μαγείας τον περασμένο μήνα, όταν ο Ερντογάν ζήτησε και επίσημα “συγγνώμη” από τον Ρώσο πρόεδρο.

Δεν είναι εξάλλου καθόλου τυχαίο που ο Ερντογάν και ο Πούτιν θα συναντηθούν μέσα στο πρώτο δεκ��ήμερο του Αυγούστου.

Πηγή: Sputnik

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top