ΕΚΛΕΙΣΕ η συνάντηση Πούτιν- Ερντογάν! Πού και πότε θα γίνει

Ρωσία και Τουρκία έρχονται ένα βήμα ακόμη πιο κοντά...

ΕΚΛΕΙΣΕ η συνάντηση Πούτιν- Ερντογάν! Πού και πότε θα γίνει

​Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σημειώνοντας ότι ο ακριβής τόπος και χρόνος της συνάντησης δεν έχουν ακόμη οριστεί.

«Η συνάντηση των κ.κ. Πούτιν και Ερντογάν προετοιμάζεται μέσω διπλωματικών οδών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μολονότι η Ρωσία αντέδρασε αμφίσημα τις πρώτες ώρες του πραξικοπήματος, ζητώντας «να αποφευχθεί η αιματοχυσία», ο κ. Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Ερντογάν στις 17 Ιουλίου, καταδικάζοντας τις «αντισυνταγματικές ενέργειες» των πραξικοπηματιών ως «απαράδεκτες» και ευχόμενες την επαναφορά της Τουρκίας σε συνθήκες «τάξης και ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις των δύο χώρων ήταν τεταμένες εξαιτίας της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού στην Τουρκία. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, ο Ερντογάν εξέφρασε τη λύπη του στον Πούτιν για το περιστατικό, ενώ αποκάλυψε πως ο πιλότος που κατέρριψε το μαχητικό ήταν ανάμεσα στους πραξικοπηματίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top