Τι ετοιμάζει ο Εντογάν; Φήμες για επιβολή στρατιωτικού νόμου και επαναφορά θανατικής ποινής

Μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν τα μέτρα που θα αποφασίσει το τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Τι ετοιμάζει ο Εντογάν; Φήμες για επιβολή στρατιωτικού νόμου και επαναφορά θανατικής ποινής

Στην Άγκυρα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν για τη συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Κύριο θέμα συζήτησης του συμβουλίου είναι η κατάσταση που έχει ανακύψει μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Μετά τη συνεδρίαση αυτή, θα συνεδριάσει το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν μέτρα, τα οποία αναμένεται να επιβάλουν μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το περιεχόμενο των μέτρων αυτών. Ωστόσο ανάμεσα σε αυτά που έχουν ακουστεί είναι η επιβολή στρατιωτικού νόμου και η επαναφορά της θανατικής ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα από την Κωνσταντινούπολη, ότι θα κάνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση σήμερα μετά από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να προχωρήσει στη σύσταση ειδικών δικαστηρίων με τη συμμετοχή στρατιωτικών προκειμένου να δικαστούν οι στασιαστές.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως θα επεκταθούν οι διώξεις κατά στρατιωτικών και δικαστικών που είχαν ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος. Υπενθυμίζεται πως έως τώρα έχουν συλληφθεί 6.319 στρατιωτικοί, 2.100 αστυνομικοί, 650 πολίτες, 1.481 δικαστικοί.

Μέλη του Συμβουλίου είναι εκτός από τον πρόεδρο της χώρας, ο πρωθυπουργός, οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Εθνικής Αμυνας, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, οι αρχηγοί των τριών όπλων και της στρατοχωροφυλακής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top