Γαλλικά ΜΜΕ: Οι αρχές είπαν ψέματα για το μακελειό στη Νίκαια

Δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Γαλλικά ΜΜΕ: Οι αρχές είπαν ψ��ματα για το μακελειό στη Νίκαια

Ε​κτεθειμένες εμφανίζονται οι γαλλικές αρχές, σχετικά με το μακελειό στη Νίκαια, καθώς κατηγορούνται πως δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και στη συνέχεια απέκρυψαν τις παραλείψεις τους, που προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 80 ανθρώπων.

Ο Πατρίκ Μορτιγκλιένγκο, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Οδικών Μεταφορών (FNTR) στην περιοχή Αlpes-Maritimes, εξηγεί σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης τους λόγους για οποίους εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το πώς λειτούργησαν οι γαλλικές αρχές, καθώς βγαίνουν στο «φως» στοιχεία που δείχνουν ότι οι ευθύνες τους για το μακελειό της Νίκαιας είναι σοβαρές.

Την ώρα λοιπόν που οι συγγενείς των θυμάτων ετοιμάζονται να προβούν σε μηνύσεις, κατηγορώντας την κυβέρνηση της χώρας για αδράνεια και αμέλεια, όπως αποκαλύπτεται οι γαλλικές αρχές δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια, ενώ είχαν ανακοινώσει ότι ήταν σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής.

Όπως προκύπτει λοιπόν:

Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται γενικώς να κυκλοφορούν στην Promenade des Anglais, όπου συνέβη το μακελειό.

Πέρα από το γεγονός ότι το φορτηγό του μακελάρη ήταν 5 φορές πάνω από το όριο, επετράπη στον Μπουλέλ να οδηγεί ανενόχλητος στον συγκεκριμένο δρόμο -μάλιστα, το έκανε τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Είχε απαγορευτεί η μετακίνηση όλων των φορτηγών άνω των 7,5 τόνων στις 14 Ιουλίου, τη μεγαλύτερη γιορτή των Γάλλων.

Οι ανακριτές είπαν ψέματα ότι το φορτηγό ήταν ψυγείο, άρα δεν μπορούσε να μεταφέρει παγωτά, όπως είπε ο Μπουλέλ στους αστυνομικούς για να τον αφήσουν να περάσει.

Τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας που χρησιμοποιούνται για ενίσχυση των μπλοκ μπροστά από πεζοδρομημένες ζώνες αποσύρθηκαν λίγο πριν από την επίθεση του μακελάρη. Από τα παραπάνω εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το πώς λειτούργησαν οι γαλλικές Αρχές

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top