Πώς έμαθε ο Ερντογάν για το πραξικόπημα–Το τηλεφώνημα λίγο πριν την επίθεση των ελικοπτέρων

Εικόνες από αστυνομικό θρίλερ στη Μαρμαρίδα

Πώς έμαθε ο Ερντογάν για το πραξικόπημα–Το τηλεφώνημα λίγο πριν την επίθεση των ελικοπτέρων

​Την περασμένη Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαλάρωνε στην ταράτσα μιας ιδιωτικής βίλλας, ατενίζοντας τη θάλασσα του Μαρμαρά και ούτε που πήγαινε το μυαλό του για το τι θα αντιμετώπιζε 12 ώρες μετά.

Όταν όμως έπεσε το σκοτάδι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, με το οποίο ενημερωνόταν ότι κινδυνεύει τόσο ο ίδιος, όσο και το μέλλον της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν ένας στρατιωτικός διοικητής, ο οποίος προειδοποίησε τον Ερντογάν ότι τρία ελικόπτερα Μπλάκχοκ με πραξικοπηματίες κατευθύνονται προς τη Μαρμαρίδα για να τον σκοτώσουν ή να τον συλλάβουν.

Οι περιγραφές της εφημερίδας για το τι ακολούθησε είναι συγκλονιστικές. Ο 62χρονος Τούρκος πρόεδρος πανικόβλητος φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της προεδρικής του φρουράς και επιβιβάστηκε στο προεδρικό αεροσκάφος ελάχιστα λεπτά πριν τα τρία ελικόπτερα αρχίσουν να γαζώνουν το ξενοδοχειακό συγκρότημα στο οποίο έμενε.

3668AA6000000578-3695470-image-a-10_1468926307204.jpg
(To ξενοδοχείο στο οποίο έμενε ο Ερντογάν)

Ο κίνδυνος όμως δεν είχε ξεπεραστεί για τον Ερντογάν, καθώς όπως ενημερώθηκε δύο F-16 αναζητούσαν το προεδρικό αεροσκάφος για να το καταρρίψουν.

Δύο ώρες αργότερα ο Ερντογάν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη και μιλούσε μέσω Facetime στο λαό, καλώντας τον να βγει στους δρόμους και να σταματήσει τους πραξικοπηματίες.

Ο ίδιος βρήκε καταφύγιο στη βίλλα του πρώην οδηγού αγώνων αυτοκινήτου Σερκάν Γιαζιτσί, ο πατέρας του οποίου είναι στενός φίλος του Τούρκου προέδρου και είχε διατελέσει και βουλευτής.

Μάλιστα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδέχθηκε στους οικείους του και στους στενούς του συνεργάτες ότι γλίτωσε παρά τρίχα το θάνατο, συγχαίροντας τον Διοικητή της Πρώτης Μονάδας του Στρατού, Ουμίτ Ντουντάρ, ο οποίος μία ώρα πριν από το πραξικόπημα ήταν εκείνος που τον ειδοποίησε και έκανε τα πάντα για να οργανωθεί η επιχείρηση διάσωσής του.

3668AA7400000578-3695470-image-a-7_1468926288634.jpg

«Είστε ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος, είμαι στο πλευρό σας, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πραξικόπημα και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στην Άγκυρα. Ελάτε στην Κωνσταντινούπολη και θα εξασφαλίσω την ασφαλή παραμονή σας εδώ», φέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα να του είπε ο αξιωματικός.

Ο Ερντογάν κατάφερε και έφυγε από τη Μαρμαρίδα μόλις 15 λεπτά πριν φτάσουν εκεί τα τρία ελικόπτερα. Κομάντος που βρίσκονταν μέσα στα ελικόπτερα εισέβαλαν μέσα στο ξενοδοχείο αναζητώντας τον Τούρκο πρόεδρο και ακολούθησε σκληρή μάχη σώμα με σώμα με τους άνδρες της προεδρικής φρουράς που είχαν παραμείνει εκεί.

Τουρίστες μάλιστα που έμεναν στο ξενοδοχείο, ανάμεσά τους κι ένα ζευγάρι Βρετανών, ξύπνησαν από το θόρυβο των ελικοπτέρων και από τους πυροβολισμούς.

3668AA6900000578-3695470-image-a-8_1468926295568.jpg

Σύμφωνα δε με την Χουριέτ κατά τη διάρκεια της μάχης στο ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα, ένα από τα τρία ελικόπτερα έπαθε βλάβη και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση.

Τα όσα ακολούθησαν είναι πλέον γνωστά… Ο Ερντογάν κάλεσε τον κόσμο να καταστείλει το πραξικόπημα, όπως και έγινε, ενώ πλέον έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση εκκαθάρισης στη δικαιοσύνη, το στρατό, την παιδεία, με τον Τούρκο πρόεδρο να επιχειρεί να εδραιώσει την κυριαρχία του και να ξεριζώσει οποιαδήποτε ρίζα αμφισβήτησης ��ης εξουσίας του.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτη δήλωση:Αν σκηνοθετήσαμε το πραξικόπημα,τότε η 11η Σεπτεμβρίου οργανώθηκε απ'τις ΗΠΑ!

Τα WikiLeaks έβγαλαν στη φόρα σχεδόν 300.000 emails του κόμματος του Ερντογάν-Διαβάστε τα ΕΔΩ

Τουρκία: ΞΗΛΩΘΗΚΑΝ 21.000 εκπαιδευτικοί- Ανάμεσά τους 50 Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίου

Τα «μαζεύει» ο Τούρκος πρέσβης - Με νέες διευκρινίσεις ευχαριστεί τους Έλληνες!

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-Έτσι ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ τους πραξικοπηματίες

Οι σκηνές ΦΡΙΚΗΣ τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία-Τα τανκς ΣΑΡΩΝΟΥΝ τα πάντα!

Ούτε κηδεία στους νεκρούς πραξικοπηματίες δεν επιτρέπει ο Ερντογάν!

Τουρκία: «ΔΕΝ αγνοούνται πολεμικά μας πλοία»

Τουρκία σε ΗΠΑ:Ορίστε τα στοιχεία ότι ο Γκιουλέν ηγήθηκε του πραξικοπήματος-Παραδώστε τον μας

«Αγνοούνται» 14 τούρκικα πολεμικά πλοία- Πραξικοπηματίες κατευθύνονται προς την Ελλάδα;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top