Τουρκία σε ΗΠΑ:Ορίστε τα στοιχεία ότι ο Γκιουλέν ηγήθηκε του πραξικοπήματος-Παραδώστε τον μας

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έστειλε 4 φακέλους

Τουρκία σε ΗΠΑ:Ορίστε τα στοιχεία ότι ο Γκιουλέν ηγήθηκε του πραξικοπήματος-Παραδώστε τον μας

​Συνεχίζει να επιμένει η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου είναι ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν!

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές να παραδώσουν τον Γκιουλέν τονίζοντας ότι έστειλαν στις ΗΠΑ τέσσερις φακέλους με στοιχεία για τις παρανομίες του.

Ο ίδιος κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, επειδή είπαν ότι θα εξετάσουν ενδεχόμενο αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν μόνο εφόσον τους παρουσιαστούν σαφή στοιχεία.

mpinali-650.jpg

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ

«Στείλαμε στις ΗΠΑ τέσσερις φακέλους για να ζητήσουμε την έκδοση του αρχιτρομοκράτη. Θα τους παρουσιάσουμε περισσότερες αποδείξεις απ' όσες θέλουν».

Ο Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ακόμη πως η κυβέρνηση θα λάβει σημαντικές αποφάσεις αύριο Τετάρτη με στόχο τη διάσωση της χώρας από τις έκτακτες συνθήκες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα αναλάβει δράση για να διασφαλίσει 100% την ασ��άλεια στη χώρα, αλλά δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τις αποφάσεις που θα λάβει.

Ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως περιμένει ότι η οικονομία της Τουρκίας θα ανακάμψει γρήγορα από τις επιπτώσεις του αποτυχημένου πραξικοπήματος και κάλεσε επίσης τους Τούρκους να αποφύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top