ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Βίαιος και νάρκισσος ο μακελάρης της Νίκαιας Γαλλίας

Στο σημείο της τραγωδίας, χιλιάδες Γάλλοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Βίαιος και νάρκισσος ο μακελάρης της Νίκαιας Γαλλίας

​Πολίτες αποδοκίμασαν σήμερα τον πρωθυπουργό της Γαλλίας στη Νίκαια σε τελετή για τα θύματα της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης. Σε ολόκληρη τη Γαλλία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών. Οι αστυνομικές αρχές φέρνουν στο φως συνεχώς νέα στοιχεία για το προφίλ του δράστη, ο οποίος ήταν βίαιος, νάρκισσος και όχι ιδιαίτερα θρήσκος.

Στο σημείο της τραγωδίας, χιλιάδες Γάλλοι απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς τηρώντας ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας και μικρά παιδιά αφήνουν λουλούδια εκεί που έχασαν τη ζωή τους 84 άνθρωποι. Με δάκρυα στα μάτια κοιτάζουν με απόγνωση στον τόπο του αιματοκυλίσματος τις φωτογραφίες των θυμάτων και τα μηνύματα από τους συγγενείς τους. Οι σημαίες σε όλη τη Γαλλία κυματίζουν μεσίστιες και οι καμπάνες των εκκλησιών ηχούν πένθιμα.

Πολίτες αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μάνουελ Βαλς, που παραβρέθηκε σε τελετή στο σημείο του τρομοκρατικού xτυπήματος, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που έχει δεχτεί η χώρα. Πυρά δέχεται από την αντιπολίτευση και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος παρέστη σε ανάλογη τελετή στο Παρίσι.

«Οι δυνάμεις μας συνεχίζουν να χτυπούν, το έκαναν προχτές, το έκαναν και χτες τη νύχτα για να παίξουν το ρόλο τους για να ξεριζώσουν οριστικά τον καρκίνο του Ισλαμικού Κράτους» δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Στη Νίκαια έχουν ανοίξει κέντρα υποστήριξης συγγενών των θυμάτων. Η μουσουλμανική κοινότητα θρηνεί το ένα τρίτο των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση. Στο φως έρχονται συνεχώς οικογενειακές τραγωδίες.

Νέα στοιχεία για το προφίλ του 31χρονου Μοχάμεντ Μπουλέλ
Οι αρχές φέρνουν συνεχώς στο φως νέα στοιχεία για το προφίλ του 31χρονου Μοχάμεντ Μπουλέλ που αιματοκύλισε τη Νίκαια τα οποία δεν θυμίζουν σε τίποτα το προφίλ των τζιχαντιστών. Δεν ήταν θρησκευόμενος, έπινε αλκοόλ, είχε πολλούς ερωτικούς συντρόφους, άνδρες και γυναίκες και ξυλοκοπούσε την πρώην γυναίκα του.

«Αυτή η βία ήταν συχνή και δεν αφορούσε μόνο την πρώην γυναίκα του αλλά εξίσου όλα τα μέλη της οικογένειας. Υπήρξε βια ακόμα και εναντίον της πεθεράς του» δήλωσε ο δικηγόρος της πρώην συζύγου του δράστη.

Οι αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά το κινητό του δράστη ο οποίος έχει στείλει λίγο πριν από την επίθεση, μήνυμα σε άγνωστο πρόσωπο αναφέροντας όπλα που έχει προμηθευτεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top