Μέρκελ σε Ερντογάν: «ΞΕΧΝΑ την Ευρωπαϊκή Ένωση με την επαναφορά της θανατικής ποινής»

"Το τουρκικό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει..." επιμένει ο Τούρκος Πρόεδρος

Μέρκελ σε Ερντογάν: «ΞΕΧΝΑ την Ευρωπαϊκή Ένωση με την επαναφορά της θανατικής ποινής»

​Η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα σημάνει το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, διαμήνυσε η Άνγκελα Μέρκελ στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για τις εκκαθαρίσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην Τουρκία, στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος.

Η Μέρκελ υπογράμμισε με «μεγάλη σαφήνεια» στον Ερντογάν ότι η Γερμανία, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, αντιτίθενται στη θανατική ποινή.

Το ίδιο είχε επισημάνει και ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr. Συγκεκριμένα, ο Ζάιμπερτ είχε σημειώσει κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, τη θέση του Βερολίνου ότι «η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα σήμαινε το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ηγετών, η κ. Μέρκελ κάλεσε εκ νέου τον Ερντογάν να σεβαστεί το κράτος του δικαίου.

Ερντογάν: Δεν αποκλείω τη θανατική ποινή

Από την πλευρά του βέβαια, ο Τούρκος Πρόεδρος δείχνει να αγνοεί τα τελεσίγραφα Γερμανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη συνέντευξή του στο CNN, δεν αποκλείει την επαναφορά της θανατικής ποινής, προκειμένου να τιμωρηθούν οι πραξικοπηματίες.

​«Η τουρκική Εθνοσυνέλευση είναι αυτή που θα λάβει την απόφαση για επαναφορά ή μη της θανατικής ποινής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος τονίζοντας ότι ​«Ως πρόεδρος θα εγκρίνω όποια απόφαση λάβει το κοινοβούλιο».

«Οι πολίτες έχουν την γνώμη ότι αυτοί οι τρομοκράτες πρέπει να εκτελεστούν... Γιατί θα πρέπει να τους κρατάω και να τους ταϊζω στις φυλακές για τα επόμενα χρόνια, αυτό λένε οι πολίτες» επισήμανε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top