ΗΠΑ: «Θα προχωρήσουμε στην έκδοση του Γκιουλέν υπό μία προϋπόθεση»

Τι απαντά ο ιεροκήρυκας για την ενδεχόμενη απόφαση έκδοσής του από τις αμερικανικές αρχές- Πρώτη ανάρτηση 22:22

ΗΠΑ: «Θα προχωρήσουμε στην έκδοση του Γκιουλέν υπό μία προϋπόθεση»

Ένταση στις σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ έχει προκαλέσει η απαίτηση της Άγκυρας για έκδοση του Γκιουλέν, με την Αμερική να δείχνει ότι δεν ανέχεται τους υπαινιγμούς των Τούρκων υπουργών για εμπλοκή της στο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του STAR στην Ουάσιγκτον, Δημήτρη Σουλτογιάννη, οι ΗΠΑ δεν θα προβούν σε έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, αν δεν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες εναντίον του.

Παρόλα αυτά, η Ουάσιγκτον είναι πρόθυμη να βοηθήσει την τουρκική κυβέρνηση να διαλευκάνει ποιοι βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση του πραξικοπήματος.

Την ίδια ώρα, Αμερικανοί αξιωματούχοι ζητούν από την Άγκυρα να σταματήσει τους δημόσιους υπαινιγμούς κατά των ΗΠΑ, καθώς αυτές βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις.

Η κλειστή αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, την οποία χρησιμοποιούσαν τα αμερικανικά αεροσκάφη στη μάχη κατά του ISIS, επηρεάζει κατ’ επέκταση τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, επισημαίνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

"Θα συμμορφωθώ" λέει ο Γκιουλέν

Από την πλευρά του, ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί σε ενδεχόμενη απόφαση έκδοσής του από τις αμερικανικές αρχές.

Επανέλαβε ωστόσο ότι ο ίδιος ο Ερντογάν οργάνωσε το πραξικόπημα.

«Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για το αίτημα έκδοσης», είπε ο Γκιουλέν σε δημοσιογράφους στην Πενσιλβάνια όπου διαμένει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top