Στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ο Γκιουλέν: «Σκηνοθετημένο το πραξικόπημα στην Τουρκία»

Καταδίκασε γι' άλλη μια φορά την στρατιωτική επέμβαση - Πρώτη ανάρτηση 16/07/2016 22:27

Στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ο Γκιουλέν: «Σκηνοθετημένο το πραξικόπημα στην Τουρκία»

​Ο Ερντογάν δηλώνει βέβαιος πως ο Φετουλάχ Γκιουλέν κρύβεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και μάλιστα ζητά από τις ΗΠΑ «να εκδώσουν τον τρομοκράτη».

Ωστόσο, ο ιεροκήρυκας, ο οποίος είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, γι’ ακόμη μια φορά καταδίκασε τα χθεσινά γεγονότα, αλλά άφησε και αιχμές για προβοκάτσια.

Εν ολίγοις, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, το πραξικόπημα να ήταν σκηνοθετημένο, προκειμένου να στοχοποιηθεί ο ίδιος και να ενισχυθούν οι κατηγορίες εναντίον του.

Ο Γκιουλέν, που μίλησε σε δημοσιογράφους στην Πενσιλβάνια όπου ζει, τόνισε ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να επιτευχθεί με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Ακόμη, προέτρεψε τους Τούρκους πολίτες να μην αντιμετωπίζουν την στρατιωτική επέμβαση με θετική διάθεση.

Την ίδια ώρα στην Τουρκία, η έρευνα για τους επικεφαλής του πραξικοπήματος δεν σταματούν στο Γκιουλέν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ανατολή, εγκέφαλος του πραξικοπήματος θεωρείται ο πρώην νομικός σύμβουλος του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, συνταγματάρχης Μουχαρέμ Κοσέ, ο οποίος πρόσφατα αποπέμφθηκε από τους κόλπους του στρατεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O Eρντογάν δείχνει τα ΔΟΝΤΙΑ του στις ΗΠΑ: «Φέρτε μου τον Γκιουλέν»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top