Κατέρρευσε το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στην Τουρκία- Φόβοι για νέα απόπειρα- 265 οι ΝΕΚΡΟΙ

Μέχρι και μαζικά SMS έστειλε ο Ερντογάν στον τουρκικό λαό- Πρώτη ανάρτηση 17:19

Κατέρρευσε το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στην Τουρκία- Φόβοι για νέα απόπειρα- 265 οι ΝΕΚΡΟΙ
​Μπορεί η απόπειρα πραξικοπήματος να έληξε σχετικά γρήγορα, αλλά φόβοι για νέα απόπειρα εξακολουθούν να υπάρχουν.
Η απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε το θάνατο 265 ανθρώπων και τον τραυματισμό 1.440, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Από τους νεκρούς, τουλάχιστον οι 104 είναι πραξικοπηματίες.
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ, δήλωσε πως οι νεκροί φτάνουν τους 161, χωρίς να υπολογίζει μέσα σ’ αυτούς τους πραξικοπηματίες.
65.jpg
Φόβοι για νέα απόπειρα πραξικοπήματος
Νέα απόπειρα εξέγερσης μπορεί να λάβει χώρα ανά πάσα στιγμή στην Τουρκία, ανέφερε νωρίτερα στο Twitter η τουρκική προεδρία, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο οι πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους και να συνεχίσουν να τους ελέγχουν.
Όντως, χιλιάδες οπαδοί του Εντογάν παραμένουν στους δρόμους και πανηγυρίζουν. Ωστόσο, το μεσημέρι, στασιαστές κατέλαβαν τουρκική φρεγάτα.
Ο Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ πάντως είπε ότι "η κατάσταση είναι υπό έλεγχο".
63.jpg
Τα SMS του Ερντογάν στον τουρκικό λαό
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μαζικά μήνυμα κειμένου σε τουρκικά κινητά τηλέφωνα σήμερα καλώντας τους Τούρκους να «υπερασπιστούν» τη δημοκρατία και την ειρήνη.
Το μήνυμα με προέλευση "RT ERDOGAN" το οποίο υπογράφει με το πλήρες όνομά του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλεί επίσης τον λαό να κατέβει στους δρόμους εναντίον μιας «μικρής ομάδας στρατιωτικών».
Ωστόσο, φαίνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει επιστρέψει στην Άγκυρα. Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τον δείχνουν να επιβιβάζεται σε όχημα και να αποχωρεί μαζί με την οικογένεια του από το αεροδρόμιο Ατατούρκ.
159364.jpg

Διεθνής στήριξη στον Ερντογάν
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε να υποστηριχθεί η «δημοκρατικά εκλεγμένη τουρκική κυβέρνηση, να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση και να αποφευχθεί η βία ή ένα αιματοκύλισμα»
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε να αποφευχθεί «κάθε φονική σύγκρουση».
Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν δήλωσε ότι «έχει κρίσιμη σημασία να αποκατασταθούν η πολιτική εξουσία και η συνταγματική τάξη γρήγορα και ειρηνικά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top