Στην αντεπίθεση τώρα ο Ερντογάν: «Οι προδότες θα τιμωρηθούν» διαμήνυσε

Δηλώσεις από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Στην αντεπίθεση τώρα ο Ερντογάν:  «Οι προδότες θα τιμωρηθούν» διαμήνυσε
Στην αντεπίθεση φαίνεται τώρα ότι περνάει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, επιστρέφοντας από τη Μαρμαρίδα όπου βρισκόταν.
Ανακοίνωσε πως αμέσως μετά την αναχώρησή του από τη Μαρμαρίδα, οι πραξικοπηματίες βομβάρδισαν την περιοχή που βρισκόταν.
Ο Ερντογάν, μέσα σε κλίμα αποθέωσης από οπαδούς και συνεργάτες του έκανε λόγο για «μία μειοψηφία που δυστυχώς έβαλε εναντίον της ενότητας της χώρας» και τόνισε πως «πρόκειται για κίνηση προδοσίας και αυτοί που πρόδωσαν την πατρίδα θα τιμωρηθούν πληρώνοντάς το πολύ ακριβά».
Ο Ερντογάν είπε πως η απόπειρα πραξικοπήματος «θα σταθεί αφορμή για να καθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις».
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «αυτή τη στιγμή πάνω από το αεροδρόμιο πετούν F-16. Για ποιο λόγο αγοράσαμε αυτά τα αεροσκάφη; Για να υπερασπιστούμε τη χώρα εναντίον των εχθρών. Αυτοί όμως πετούν τώρα με τα αεροσκάφη αυτά και εμποδίζουν τους ταξιδιώτες να προσγειωθούν, και απειλούν τον Πρόεδρο της χώρας».
Ο Ερντογάν ��ίπε πως οι πραξικοπηματίες έχουν συλλάβει τον γενικό γραμματέα της προεδρίας της δημοκρατίας. Τόνισε πως έχει αρχίσει η διαδικασία σύλληψης αξιωματικών.
«Υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση και εκλεγμένος Πρόεδρος. Είμαστε επί του καθήκοντος» είπε ο Ερντογάν, για να συμπληρώσει: «Το τέλος θα είναι αίσιο».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top