Συλλήψεις ανωτάτων στρατιωτικών στην Τουρκία μπροστά στην κάμερα!

1.563 συλλήψεις μέχρι στιγμής- Παραδόθηκαν 60 στρατιωτικοί στην Κωνσταντινούπολη - Πρώτη ανάρτηση 08.34

Συλλήψεις ανωτάτων στρατιωτικών στην Τουρκία μπροστά στην κάμερα!
​Τους 1.563 έφθασαν οι στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει κατασταλεί οριστικά σήμερα το πρωί, αλλά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Μάλιστα οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί της Τουρκίας μετέδωσαν live το πρωί συλλήψεις ανωτάτων αξιωματικών!
Εξάλλου 5 στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολή του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά, διευκρίνισε το πρακτορείο.
Στην Κωνσταντινούπολη σχεδόν 60 στρατιωτικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε χθες βράδυ στην Τουρκία, παραδόθηκαν σε οπλισμένους αστυνομικούς σε μια από τις γέφυρες στα Στενά του Βοσπόρου σήμερα, εγκαταλείποντας τα άρματα μάχης τους με τα χέρια ψηλά, όπως καταγράφηκε σε πλάνα που μετέδωσε απευθείας το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk πριν από λίγο.
turkey coup 2 arrest.jpg

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε νωρίτερα ότι είδε δεκάδες στρατιωτικούς να παραδίδονται στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
Εξάλλου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο προφανώς βρισκόταν στα χέρια των στασιαστών καθώς πυροβολούσε εναντίον των γραφείων της κρατικής εταιρείας δορυφορικών επικοινωνιών Turksat στην Άγκυρα, όπως επίσης μετέδωσε το CNN Turk.
Παράλληλα, αεροσκάφη F-16 βομβάρδισαν άρματα μάχης των επίδοξων πραξικοπηματιών γύρω από το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Άγκυρα, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία.
Νωρίτερα τουρκικά ��ηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι ένα αεροσκάφος έριξε μια βόμβα κοντά στο προεδρικό μέγαρο και ότι αμέσως μετά άρχισε να υψώνεται μια στήλη καπνού στη συνοικία Μπέστεπε, προάστιο της τουρκικής πρωτεύουσας όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη τη στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top