ΧΑΟΣ στην Τουρκία- 17 αστυνομικοί ΝΕΚΡΟΙ! F-16 κατέρριψε ελικόπτερο- «Το πραξικόπημα κατεστάλη»

ΔΕΙΤΕ ποιος είναι ο εγκέφαλος του πραξικοπήματος

ΧΑΟΣ στην Τουρκία- 17 αστυνομικοί ΝΕΚΡΟΙ! F-16 κατέρριψε ελικόπτερο- «Το πραξικόπημα κατεστάλη»

​Συνεχίζεται ο χαμός στην Τουρκία, ενώ έγινε γνωστό ότι 17 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο αρχηγείο των Ειδικών Δυνάμεων. Επιπλέον μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέρριψε ελικόπτερο των πραξικοπηματιών στην Άγκυρα.

Το πραξικόπημα που ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός το βράδυ της Παρασκευής φαίνεται να μην επιτυγχάνεται. Ο στρατός προσπάθησε να καταλάβει την εξουσία στη χώρα αλλά όλα δείχνουν ότι τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δήλωσε πως το «Το πραξικόπημα κατεστάλη» ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός του πραξικοπήματος παραδόθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας.

CncXW2wXEAABM03.jpg
Στρατιώτες που έχουν συλληφθεί

Ο πρώην νομικός σύμβουλος του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας συνταγματάρχης Μουχαρέμ Κοσέ, ο οποίος αποπέμφθηκε πριν από λίγο καιρό, είναι ο εγκέφαλος του πραξικοπήματος, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».

Την ίδια στιγμή στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα έχουν συλληφθεί, ενώ η μη κυβερνητική οργάνωση «ο συνασπισμός για τις κοινές αξίες» (AfSV), που συνδέεται με τον ιμάμη Φετχουλάν Γκιουλέν, καταδίκασε με ανακοίνωση της την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και άλλοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν νωρίτερα τον Γκιουλέν και τους υποστηρικτές του για την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Καταδικάζουμε κάθε στρατιωτική επέμβαση στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας», ανέφερε η οργάνωση.

Στους δρόμους της χώρας έχει κατέβει ο λαός, ο οποίος διαδηλώνει ενάντια στο πραξικόπημα και υπερ του Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top