Ο Φετουλάχ Γκιουλέν πίσω από το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στην Τουρκία-ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Αυτόν τουλάχιστον υποδεικνύει ο Ερντογάν

Χάος και πάλι χάος στην Τουρκία. Η γείτονα χώρα έχει βυθιστεί σε μια περιδίνηση και κανείς δεν ξέρει πως θα μας βρει η μέρα που θα ξημερώσει στη γειτονιά μας, το μόνο σίγουρο είναι πως η Ελλάδα επηρεάζεται από τις ραγδαίες εξελίξεις.

Ποιος είναι ο άνδρας πίσω από το πραξικόπημα

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, είναι πρώην καθοδηγητής του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρώην ιμάμης. Αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα βίντεο που χρονολογείται στο 1999, ο Γκιουλέν καλούσε τους οπαδούς του να φθάσουν σε όλα τα κέντρα εξουσίας δίχως κανείς να τους αντιληφθεί.
Η κυβέρνηση Ερντογάν είχε ζητήσει την έκδοσή του στην Αμερική καθώς ο Γκιουλέν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών με την κατηγορία ότι ηγείται τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ο Γκιουλέν είναι επικεφαλής κινήματος που φέρει το όνομά του και θεωρείται ως άνθρωπος που συμπλέει με το πιο δημοκρατικό Ισλάμ καθώς πιστεύει στον διάλογο μεταξύ των θρησκειών και υποστηρίζει τις επιστήμες.

Οι σχέσεις Γκιουλέν - Ερντογάν κλονίστηκαν το 2013 όταν ο δεύτερος τον κατηγόρησε ως υποκινητή των ερευνών για διαφθορά οι οποίες στοχοποίησαν και ενέπλεξαν πολλά κυβερνητικά στελέχη, ακόμη και τον ίδιο τον γιο του Ερντογάν.

Ο «σουλτάνος» λοιπόν τον υπέδειξε ως τον πρωταίτιο αυτού του πραξικοπήματος.
Δείτε επίσης:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top