Σατανική σύμπτωση: 42 χρόνια μετά το πραξικόπημα στην Κύπρο, πραξικόπημα στην Τουρκία!

Σαν σήμερα άνοιξε ο δρόμος για την εισβολή «Αττίλας»

Σατανική σύμπτωση: 42 χρόνια μετά το πραξικόπημα στην Κύπρο, πραξικόπημα στην Τουρκία!

Μία απίστευτη σύμπτωση φέρνει στο φως το πραξικόπημα στην Τουρκία: ήταν σαν σήμερα, 15 Ιουλίου, πριν από 42 χρόνια, όταν έγινε το πραξικόπημα στην Κύπρο, το οποίο οδήγησε στην εισβολή του Αττίλα και τη διχοτόμηση της Μεγαλονήσου!

Την ώρα που ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα, η ανατριχίλα μεγαλώνει, καθώς έρχονται στο νου μνήμες από τα τεκταινόμενα του 1974 στην Κύπρο.

Ήταν 8:15 το πρωί της 15ης Ιουλίου του 1974, όταν η χούντα των Αθηνών, με τη βοήθεια των επί κυπριακού εδάφους συνεργατών της, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο που είχε καταστρώσει: την ώρα που ο Πρόεδρος και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Μακάριος Γ’, ήταν στο προεδρικό μέγαρο και συνομιλούσε με μαθητές από την Αίγυπτο, δύο φάλαγγες αρμάτων βγήκαν στους δρόμους με στόχο την εξουδετέρωση της προεδρικής φρουράς. Παράλληλα, μία μοίρα καταδρομών διατάχθηκε να καταλάβει όλα τα επίκαιρα σημεία και τα δημόσια κτίρια.

606x340_338697.jpg

Το πολυαναμενόμενο πραξικόπημα είχε εκδηλωθεί με το σύνθημα «Ο Αλέξανδρος εισήλθε εις το νοσοκομείο», ενώ οι πραξικοπηματίες μεταδίδουν από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Λευκωσίας ότι ο Μακάριος είναι νεκρός. Μέχρι το μεσημέρι, οι πραξικοπηματίες είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους σχεδόν ολόκληρη τη Λευκωσία, παρά την αντίδραση των πολιτοφυλάκων της ΕΔΕΚ του Βάσου Λυσαρίδη και του Εφεδρικού Στρατού, που αποτελούνταν αποκλειστικά από Ελληνοκυπρίους.

makarios-praxikopima01-25july2013-1.jpg

Μέχρι το πρωί της 16ης Ιουλίου, όλη η Κύπρος βρισκόταν υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών και το τίμημα ήταν βαρύ, καθώς οι νεκροί έφθασαν τους 450.

Ακόμα πιο βαρύ, όμως, ήταν το πλήγμα που ακολούθησε: πέντε μέρες μετά και χρησιμοποιώντας το πραξικόπημα ως πρόφαση, η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, με την κωδική ονομασία «Αττίλας» και έκτοτε κατέχει πέραν του 36% των εδαφών της παράνομα! Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους και έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 έπεσαν νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι, πολλοί εκ των οποίων εξακολουθούν να αγνοούνται.

41-chronia-apo-tin-tourkiki-eisvoli-stin-kypro-eikones--vinteo.jpg

Σήμερα, 42 χρόνια μετά, η ιστορία κάνει ένα σατανικό κύκλο: το βράδυ της 15ης Ιουλίου του 2016, ο στρατός κατέλαβε την εξουσία στην Τουρκία

103392674TurkeyBosphorusBridgeNEWS-large_trans++eo_i_u9APj8RuoebjoAHt0k9u7HhRJvuo-ZLenGRumA.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΚ του τουρκικού στρατού: Τώρα εμείς έχουμε την εξουσία!

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ έχει πάρει ομήρους στην Άγκυρα- Οι σφαίρες πέφτουν ΒΡΟΧΗ στο αρχηγείο της αστυνομίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top