Η Γαλλία στο «μάτι» των τρομοκρατών-7 ΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ μέσα σε 1,5 χρόνο

Αποκλειστικά στο Star ο Γάλλος πρέσβης

Η Γαλλία στο «μάτι» των τρομοκρατών-7 ΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ μέσα σε 1,5 χρόνο

Μια Γαλλία στο κέντρο της τρομοκρατίας. Από το Παρίσι μέχρι την Νίκαια ζει τον ίδιο εφιάλτη. Μέσα σε ενάμιση χρόνο 7 τρομοκρατικά χτυπήματα έχουν σπείρει το θάνατο. 235 ανθρώπινες ζωές έχουν χαθεί, ανάμεσά τους αθώες παιδικές ψυχές. Η Γαλλία βρίσκεται στο στόχαστρο της τρομοκρατίας.

Μέσα Ιανουαρίου του 2015 πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι αφήνουν 17 νεκρούς, στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο. 310 ημέρες μετά, το Παρίσι αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης συγκλονίζονται και πάλι. Στις 13 Νοεμβρίου του 2015 και πάλι με πολλαπλές επιθέσεις οι τρομοκράτες αφήνουν στο πέρασμά τους 130 νεκρούς στην γαλλική πρωτεύουσα, τα περισσότερα θύματα στην αίθουσα συναυλιών Bataclan. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να έχουν όσες το δυνατόν περισσότερες απώλειες.

Το τρίτο μεγάλο χτύπημα έρχεται στην Νίκαια της Γαλλίας το βράδυ της εθνικής επετείου των Γάλλων με 84 νεκρούς, ανάμεσά τους και 10 παιδιά.

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟ STAR

Ο Κριστόφ Σαντέπι, μιλώντας αποκλειστικά στο Star και την Χρυσαυγή Ατσιδάκου εξηγεί γιατί η Γαλλία βρέθηκε στο στόχαστρο για ακόμα μια φορά.

«Καταρχήν σήμερα είναι μια τραγική μέρα. Οι σκέψεις μας είναι στα πολλά θύματα και στις οικογένειές τους που θρηνούν και υποφέρουν. Πρώτα από όλα οι σκέψεις μας είναι μαζί τους. Οι πιο δυνατές ζεστές και φιλ��κές μας σκέψεις», σημείωσε και πρόσθεσε «Χωρίς αμφιβολία για τους τρομοκράτες είναι το σύμβολο της ελευθερίας, παρόλο που η ελευθερία υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι το σύμβολο των δημοκρατικών αξιών και αυτό το σύμβολο, δέχθηκε επίθεση χθες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ ο μακελάρης της Νίκαιας-Ήταν παράξενος και μοναχικός, λένε γείτονές του

Σε ένα ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ μετατράπηκε η Νίκαια-Γονείς πετούσαν τα παιδιά τους πάνω από φράχτες

ΔΕΙΤΕ τα θύματα του μακελειού στη Νίκαια- Τα πρόσωπα της αιματοβαμμένης επετείου

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Καρέ- Καρέ η «τρελή» και αιματοβαμμένη πορεία του φορτηγού στη Νίκαια

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top