ΗΡΩΑΣ μοτοσικλετιστής πήδηξε πάνω στο φορτηγό για να αποτρέψει το μακελειό στη Γαλλία-ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζει η αυτοθυσία του

ΗΡΩΑΣ μοτοσικλετιστής πήδηξε πάνω στο φορτηγό για να αποτρέψει το μακελειό στη Γαλλία-ΒΙΝΤΕΟ

​Έχει συγκλονίσει το βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τη στιγμή που ο 31χρονος μακελάρης Mohamed Lahouaiej, πατά το γκάζι του φορτηγού και «ρίχνεται» στο πλήθος σκοτώνοντας 84 άτομα στη Νίκαια ενώ άλλα 50 χαροπαλεύουν.

Όπως όμως παρατήρησε προσεκτικά η εφημερίδα Nice-Matin, την ώρα που το φορτηγό εμφανίζεται στον χώρο, ένας μοτοσικλετιστής το πλησιάζει, κατεβαίνει από τη μηχανή του και με κίνδυνο της ζωής του, σκαρφαλώνει πάνω του την ώρα που άνδρες της αστυνομίας προσπαθούν να κυκλώσουν το όχημα.

Πριν ανέβει ο μοτοσικλετιστής στο φορτηγό, ακούγονται δύο πυροβολισμοί από αστυνομικούς που δεν βρίσκουν στόχο. Ο άνδρας σκαρφαλώνει για λίγα δευτερόλεπτα, όταν όμως το όχημα του μακελάρη επιταχύνει, πέφτει στο πλάι. Αστυνομικοί το καταδιώκουν με τα πόδια, όμως είναι πια αργά.

Το φορτηγό διένυσε απόσταση δύο χιλιομέτρων μέσα στο πλήθος, με τον δράστη που ήταν επαγγελματίας οδηγός, να κάνει μάλιστα ελιγμούς για να σκοτώσει όσα περισσότερα άτομα μπορούσε.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Wassim Bouhel, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι ο μοτοσικλετιστής προσπάθησε να ανακόψει την πορεία του φορτηγού καθώς κατάλαβε το τι θα επακολουθούσε. Παρόλα αυτά δεν τα κατάφερε.

«Υπήρξαν κι άλλοι που προσπαθούσαν να ανέβουν πάνω στην πόρτα και να τον βγάλουν έξω αλλά εκείνος πυροβολούσε. Υπήρξαν πολλοί ήρωες. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», αναφέρει ο ίδιος ο Bouhel, η γυναίκα του οποίου έχασε τη ζωή του. «‘Έπεφτε πάνω σε ό,τι έβρισκε. Ανθρώπους, δέντρα, έπαιρνε μαζί του τα πάντα. Δεν ξέρω πώς επέζησα».

Ο Αιγύπτιος Nadar el Shafei προσπάθησε κι αυτός να σταματήσει τον δράστη.

«Άρχισα να του μιλάω, του έλεγα πως υπήρχαν νεκροί κάτω από τις ρόδες. Τότε άρπαξε κάτι στα χέρια του. Νόμιζα πως ήταν κινητό. Ήταν το όπλο του και άρχισε να ρίχνει από το παράθυρο», αναφέρει.

Οδηγοί ταξί προσφέρθηκαν αμέσως να μεταφέρουν κόσμο δωρεάν στο νοσοκομείο και μακριά από το πεδίο δράση�� του μακελάρη.

Χάρη στη συνδρομή τους σώθηκαν πολλοί μετά τη γρήγορη διακομιδή τους, όπως αναφέρουν ιδιώτες που ήταν στη Nίκαια το βράδυ της Πέμπτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

​Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια-Στη δημοσιότητα η πρώτη ΦΩΤΟ

Μόνο στο star.gr:Χτύπησαν στη Νίκαια γιατί δεν τα κατάφεραν στο Euro; Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ Ολάντ: 50 τραυματίες είναι ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο στη Νίκαια

ΜΑΥΡΗ επέτειος για τη Γαλλία! ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ μαρτυρίες: «Υπήρχαν παιδιά, ποδοπατούνταν...»

ΑΥΤΟ είναι το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ του διαμερίσματος του μακελάρη της Νίκαιας- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top