Ο ΤΡΟΜΟΣ επέστρεψε στη Γαλλία! Μακελειό στη Νίκαια με τρελό φορτηγό- 84 ΝΕΚΡΟΙ

Περισσότεροι από 150 οι τραυματίες – Τουλάχιστον 10 παιδιά ανάμεσα στα θύματα- Πρώτη ανάρτηση 07:13

Ο ΤΡΟΜΟΣ επέστρεψε στη Γαλλία! Μακελειό στη Νίκαια με τρελό φορτηγό- 84 ΝΕΚΡΟΙ

​Στο στόχαστρο τρομοκρατών βρέθηκε για μια ακόμα φορά η Γαλλία, με τη Μέρα της Βαστίλης να πνίγεται στο αίμα και δεκάδες άνθρωποι να πέφτουν νεκροί στη Νίκαια όταν ένα φορτηγό έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πλήθος κόσμου που απολάμβανε ένα show με πυροτεχνήματα.

Μέχρι στιγμής οι γαλλικές αρχές κάνουν λόγο για 84 νεκρούς, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 150, εκ των οποίων οι 16 σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιοχής Κριστίαν Εστροσί, τουλάχιστον 10 παιδιά είναι ανάμεσα στα θύματα. Πολλά παιδιά έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της πόλης και υποβάλονται σε σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις μεταδίδει το Reuters.

nikaia5.jpg
Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην παραλία της Νίκαιας, μια πολύ τουριστική περιοχή, όπου Γάλλοι και ξένοι τουρίστες είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τα πυροτεχνήματα για την εθνική γιορτή της Γαλλίας.

nikaia4.jpg

Ξαφνικά ένα λευκό φορτηγό έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο πλήθος, προκαλώντας τον πανικό και τον θάνατο. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ο 31χρονος οδηγός του φορτηγού, Γάλλος πολίτης, με καταγωγή από την Τυνησία, έκανε και ελιγμούς ζιγκ ζαγκ, ώστε να σκοτώσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροβολούσε και προς το ανυπεράσπιστο πλήθος.

Σύμφωνα μάλιστα με το BFMTV, ο οδηγός του φορτηγού, ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία για εγκληματική δράση και χρήση όπλων, αλλά όχι για τρομοκρατία.

Η αστυνομία απάντησε επίσης με πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο δράστης να είναι νεκρός.

nikaia3.jpg

Επίσης, σύμφωνα με μέλος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης που επικαλέστηκε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες.

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επέστρεψε στο Παρίσι, ενώ αναμένεται σήμερα να μεταβεί στη Νίκαια.

«Η Γαλλία χτυπήθηκε άσχημα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αντισταθούμε σε τέτοιες επιθέσεις. Ολόκληρη η Γαλλία απειλείται από την ισλαμική τρομοκρατία», είπε ο κ. Ολάντ, χωρίς να θέλει να δώσει λεπτομέρειες για την έρευνα που είναι σε εξέλιξη, καθώς οι αρχές προσπαθούν να καταλήξουν αν πρόκειται για το χτύπημα ενός… «μοναχικού λύκου» ή μιας οργανωμένης ομάδας.

Το δικό του μήνυμα για την επίθεση στη Νίκαια έγραψε στο Twitter και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βάλς.

«Η πόλη της Νίκαιας χτυπήθηκε από τρομοκράτες τη ημέρα της Εθνικής Εορτής. Ο πόνος είναι απέραντος, η χώρα είναι σε πένθος. Οι Γάλλοι θα το αντιμετωπίσουν», έγραψε.

nikaia6.jpg

Μάλιστα το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο οποίο βρισκόταν η Γαλλία, θα έληγε στις 26 Ιουλίου, όμως μετά από το αιματοκύλισμα στη Νίκαια θα επεκταθεί για τρεις ακόμα μήνες.

Υποστηρικτές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» πανηγυρίζουν στο διαδίκτυο για την πολύνεκρη επίθεση, όμως ακόμα δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Παρέμβαση για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία έκανε και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε:

nikaia2.jpg

«Εκ μέρους του αμερικανικού λαού καταδικάζω με τον σθεναρότερο τρόπο την κατά τα φαινόμενα φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια Γαλλίας, στην οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες αθώων πολιτών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top