ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ το τιμόνι της χώρας ο Κάμερον- Η Τερέζα Μέι θα βγάλει τη Μεγάλη Βρετάνια από την ΕΕ

Το τελευταίο χειροκρότημα για τον πρωθυπουργό σε μία… ιδιαίτερη ομιλία στη Βουλή των Λόρδων

​Μετά από έξι χρόνια στο τιμόνι της χώρας ο Ντέβιντ Κάμερον αποχωρεί σήμερα… Έτσι, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας μίλησε, ως είθισται, γιια τελευταία φορά στη βρετανική βουλή, πριν πριν παραδώσει τα… σκήπτρα στην Τερέζα Μέι!

Ο Ντέιβιντ Κάμερον άφησε τις συγκινήσεις στην άκρη… έκανε χιούμορ ενώ έριξε και τα δηλητηριώδη βέλη του κατά του επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν!

«Θα μου λείψει η βουή του πλήθους, θα μου λείψουν τα «καρφιά» της αντιπολίτευσης, αλλά θα σας υποστηρίξω. Όχι μόνο τη νέα πρωθυπουργό αλλά όλους, γιατί ο κόσμος έρχεται εδώ με σπουδαίο πάθος για τα ζητήματα για τα οποία νοιάζεται.

1468415085117676.jpg
Έρχονται εδώ με αγάπη για τις περιφέρειες που εκπροσωπούν. Μπορεί να είμαστε αυστηροί και να δοκιμάζουμε και να προκαλούμε τους ηγέτες μας, ίσως περισσότερο από άλλες χώρες, αλλά είναι κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι και θα πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε και ελπίζω ότι όλοι θα συνεχίσετε και θα υποστηρίξω όσο το κάνετε», είπε, μεταξύ άλλων, ο Κάμερον στην ομιλία του.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «μπορείτε να επιτύχετε πολλά στην πολιτική. Μπορείτε να κάνετε πολλά. Και στο τέλος, η δημόσια υπηρεσία, το εθνικό συμφέρον είναι αυτό που έχει σημασία. Τίποτα δεν είναι αδύνατο αν συγκεντρωθείτε σε αυτό. Εξάλλου, όπως είχα πει, κάποτε ήμουν το μέλλον».

Λίγο αργότερα, αποφάσισε να πετάξει τις σπόντες του και στον Κόρμπιν, που παρότι πολλοί από τους βουλευτές του έχουν αποχωρήσει και παρά τις φωνές για παραίτηση, παραμένει στην κεφαλή του κόμματος.

1468415085959655.jpg
Ο Κάμερον, λοιπόν, θυμήθηκε τους Monty Python και την αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου, συγκρίνοντας τον Κόρμπιν με τον Μαύρο Ιππότη. Ο Μαύρος Ιππότης στην περίφημη σκηνή παρότι ακρωτηριάζεται από τον Βασιλιά Αρθούρο κατά τη διάρκεια ξιφομαχίας, δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες και προσπαθεί να τον εμποδίσει να προχωρήσει.

Έτσι, κι ο Κόρμπιν σαν άλλος Μαύρος Ιππότης αρνείται πεισματικά να αποχωρήσει. «Πρέπει να πω ότι αρχίζω να θαυμάσω το πείσμα του. Μου θυμίζει τον Μαύρο Ιππότη από το Άγιο Δισκοπότηρο των Monty Python. Τ��ν έχουν «χτυπήσει» τόσες πολλές φορές, αλλά εκείνος λέει «είναι μόνο επιφανειακή πληγή». Και το θαυμάζω!», είπε κάνοντας τους βουλευτές να ξεσπάσουν σε γέλια και χειροκροτήματα.

cameron_vouli3_641_355.jpg
Την ίδια ώρα, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε σχετικά με τον γάτο Λάρι ο Κάμερον δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον τετράποδο φίλο της πρωθυπουργικής οικογένειας, ο οποίος δεν θα μετακομίσει με το ζεύγος Κάμερον, αλλά θα συνεχίσει να απολαμβάνει τα χάδια από το προσωπικό του αριθμού 10 της οδού Ντάουνινγκ.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, οι βουλευτές τον χειροκρότησαν όρθιοι, με εξαίρεση βέβαια εκείνων του Εργατικού Κόμματος.

Θα ακολουθήσει η επίσημη υποβολή παραίτησής του στο παλάτι Μπάκιγχαμ και η επίσημη ανακήρυξη της Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία της χώρας, η οποία αφού συναντηθεί με την βασίλισσα Ελισάβετ θα πραγματοποιήσει την πρώτη της ομιλίας ως πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top