Ανησυχία! Δημοφιλές παιχνίδι στα smartphones μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δόλωμα από παιδόφιλους

Γιατί εγείρει προβληματισμούς η εν λόγω εφαρμογή- Έχει προκαλέσει τρέλα σε όσες χώρες έχει κυκλοφορήσει

Ανησυχία! Δημοφιλές παιχνίδι στα smartphones μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δόλωμα από παιδόφιλους

​Ένα νέο παιχνίδι της Nintendo για smartphones έχει προκαλέσει τρέλα σε μικρούς και μεγάλους στις χώρες όπου έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα! Μάλιστα, χάρη σε αυτό έχουν προστεθεί 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην αξία της εταιρείας, μέσα σε μόλις δύο ημέρες! Ωστόσο, υπάρχει κάτι… που εγείρει μεγάλες ανησυχίες με το «Pokemon Go».

Το εν λόγω παιχνίδι είναι εφαρμογή για κινητά, με την οποία όμως οι χρήστες κυνηγούν σε πραγματικούς δρόμους και καταστήματα εικονικούς ήρωες. Αυτό που προβληματίζει λοιπόν, είναι τα ενδεχόμενα ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν και η πιθανή εκμετάλλευση του παιχνιδιού από παιδόφιλους που θέλουν να αποπλανήσουν τα θύματά τους.

Ήδη έχουν υπάρξει αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς και επικίνδυνη οδήγηση, αφού οι χρήστες της εφαρμογής ακολουθούν τα εικονικά πλάσματα μέσα στον πραγματικό κόσμο έχοντας τα μάτια τους καρφωμένα πάνω στην οθόνη του κινητού τους.

3600917900000578-0-image-m-19_1468227392939.jpg
Όμως το πιο ανησυχητικό είναι το στοιχείο του «δολώματος» που έχει το παιχνίδι και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παγιδεύσει κάποιος ανυποψίαστα παιδιά. Με αυτό ένας χρήστης μπορεί να βάλει ένα δόλωμα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, κάτι που κάνει τον χαρακτήρα Pokemon να εμφανίζεται και άρα να προσελκύει τους χρήστες στο ίδιο σημείο.

Μία γυναίκα έκανε ένα πείραμα. Έβαλε ένα δόλωμα σε ένα σημείο και παρατήρησε ότι μέσα σε λίγα λεπτά είχαν εμφανιστεί αρκετά παιδιά χωρ��ς τους γονείς τους, αγνοώντας εντελώς τους κινδύνους και χωρίς να εξετάζουν ότι παίζουν με αγνώστους.

Το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία Οι χρήστες περνούν κατά μέσο όρο 43 λεπτά στην εφαρμογή, περισσότερα από το Whatsapp ή το Instagram.

πληροφορίες από Dailymail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παίκτρια βρίσκει πτώμα ενώ έψαχνε για Pokemon σε δημοφιλές παιχνίδι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top