Tους ΤΡΕΛΑΝΕ! Οδηγός πλήρωσε πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα… με 5.100 κέρματα- ΒΙΝΤΕΟ

Ανήρτησε το οπτικοακουστικό υλικό με την πράξη του στο facebook κι έγινε πάταγος

​Αναρωτιέστε τι συνέβη όταν ένας οδηγός πήγε να πληρώσει πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα και κατέβαλε το αντίτιμο χρησιμοποιώντας... μόνο κέρματα; Ο Γάλλος, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας, φρόντισε να καταγράψει την πράξη του σε βίντεο, το οποίο έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.

Τα κέρματα χαμηλής αξίας… προκάλεσαν την οργή των φορολογικών αρχών, αφού έπρεπε να μετρήσουν σχεδόν 5.000 κέρματα! «Αυτού του είδους η συμπεριφορά (...) συνιστά εσκεμμένη επίθεση στην εικόνα των κρατικών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τον σεβασμό των κανονισμών, ιδίως την αρχή εκείνη που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης της ανατολικής Γαλλίας, Μπερνάρ Ουτέ.

«Η πρόθεση "πρόκλησης ενός σάλου στα ΜΜΕ" δεν πρέπει να μεταφράζεται μέσω της δημόσιας έκφρασης περιφρόνησης προς τους δημόσιους υπαλλήλους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, στις 27 Ιουνίου ο Γιανί Κρομενάκ πήγε να πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 90 ευρώ στην εφορία του Ιλκίρς, στα περίχωρα του Στρασβούργου με δύο χαρτονομίσματα και... 5.100 κέρματα αξίας 1,2 και 5 σεντς του ��υρώ, που είχε ειδικά σηκώσει από την τράπεζά του προκειμένου στη συνέχεια να τα σκορπίσει στο γκισέ του εφοριακού.

«Λυπάμαι, θέλω να δείξω τη δυσαρέσκειά μου. Έχω βαρεθεί... από αυτό το Κράτος που δε σταματά να μας κλέβει τα χρήματά μας» δήλωσε ο ίδιος απευθυνόμενος στον εφοριακό.

Στη Γαλλία η πληρωμή με κέρματα επιτρέπεται έως το ποσό των 300 ευρώ και δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των κερμάτων που θα χρησιμοποιήσει ο φορολογούμενος.

Ωστόσο το γεγονός ότι «κινηματογράφησε χωρίς να λάβει καμία άδεια από την υπηρεσία και τον υπάλληλο» εξόργισε ακόμα περισσότερο τους υπεύθυνους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top