Καζάνι που βράζει οι ΗΠΑ μετά το μακελειό στο Ντάλας-Διαδηλώσεις και άγρια επεισόδια

Σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία

Καζάνι που βράζει οι ΗΠΑ μετά το μακελειό στο Ντάλας-Διαδηλώσεις και άγρια επεισόδια

​Πανικός, επεισόδια και συλλήψεις σημειώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το μακελειό στο Ντάλας. Νέος συναγερμός σήμανε χθες στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη ενώ συλλήψεις διαδηλωτών και τραυματισμοί αστυνομικών σημειώθηκαν στο Σαιντ Πολ της Μινεσότα. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες, δυναμιτάκια, υλικά οικοδομής και τούβλα κατά των αστυνομικών. Πέντε από αυτούς τραυματίστηκαν, όχι σοβαρά.

Στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης έγιναν 74 συλλήψεις σε διαδήλωση της εκστρατείας «οι ζωές των μαύρων μετράνε».

Εκδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας με τουλάχιστον 250 συλλήψεις διαδηλωτών έγιναν σε πολλές αμερικανικές πόλεις. Στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, στο Φρέσνο της Καλιφόρνια, στο Φορτ Λοτερντέιλ της Φλόριντα.

Από την άλλη, ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης για τις οικογένειες των αδικοχαμένων αστυνομικών του Ντάλας έχει αρχίσει να εκδηλώνεται. Μια ομάδα κοριτσιών πουλά λεμονάδες για να συγκεντρώσει χρήματα.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα επισπεύδει την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον και θα επισκεφθεί και το Ντάλας.

Στο Ντάλας οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και ένα μνημείο για τους πέντε αστυνομικούς θύματα της επίθεσης της Παρασκευής έχει δημιουργηθεί έξω από το κτίριο της αστυνομίας στην πόλη.

Ο χώρος έχει γεμίσει από λουλούδια και κάρτες.

Την ίδια ώρα, τραγική είναι και η ιστορία του Αφροαμ��ρικανού αστυνομικού διευθυντή της πόλης. Ο γιός του σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ηλικία 27 ετών αφού όμως προηγουμένως είχε σκοτώσει εκείνος δύο ανθρώπους, ένας από τους οποίους ήταν αστυνομικός.

Λίγες ώρες μετά το μακελειό της Παρασκευής, νέος πανικός επικράτησε στο Ντάλας μετά από ανώνυμη απειλή για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Το αρχηγείο της αστυνομίας αποκλείστηκε και προληπτικά μέτρα ελήφθησαν σε όλη την πόλη.

Γύρω από το κτίριο παρατάχθηκαν πάνοπλα μέλη των ειδικών σωμάτων ασφαλείας, αλλά όπως αποδείχθηκε η απειλή δεν έγινε πράξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top