Ο Ομπάμα κατά της λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη

Τι επεσήμανε μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Pais

​Η λιτότητα είναι ένας "σημαντικός παράγοντας αιτιολόγησης των απτών απογοητεύσεων και ανησυχιών στην Ευρώπη", δηλώνει σήμερα σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας πολιτικές που τονώνουν τη ζήτηση.

"Πολλές χώρες έχουν υιοθετήσει (στην Ευρώπη) μια διαφορετική οικονομική στρατηγική, που συνοδεύεται από μέτρα λιτότητας", επισημαίνει.

"Η πολιτική αυτή είναι κατά την άποψή μου ένας σημαντικός παράγοντας αιτιολόγησης των απτών απογοητεύσεων και ανησυχιών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες", υπογραμμίζει προς την ισπανική εφημερίδα.

Οι Ευρωπαίοι "έχουν την αίσθηση ότι η ολοκλήρωση των οικονομιών και η παγκοσμιοποίηση δεν ωφελεί όλους το ίδιο", προσθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έφτασε χθες το βράδυ στην Ισπανία για μια επίσκεψη περίπου 24 ωρών.

Στην Ισπανία η ανεργία αγγίζει ακόμη σχεδόν το 21% του δυναμικού, έπειτα από χρόνια αυστηρών περικοπών. Παράλληλα το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτανε το 5,1% του ΑΕΠ το 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top