Επίσημη έρευνα για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αφροαμερικανού πλανόδιου

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν προσωρινά σε διαθεσιμότητα

Επίσημη έρευνα για την εν ψυχρώ δολοφονία ��ου Αφροαμερικανού πλανόδιου

​Επίσημη έρευνα θα ξεκινήσουν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία ενός Αφροαμερικανού πλανόδιου πωλητή, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από δύο αστυνομικούς στη Λουιζιάνα, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας, μια υπόθεση που προκάλεσε εκ νέου σοκ κι αποτροπιασμό σε μια χώρα που έχει επανειλημμένα συγκλονιστεί από τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά των Αφροαμερικανών.

«Ο βασικός φορέας που θα αναλάβει την έρευνα θα είναι το τμήμα πολιτικών δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τη συνδρομή του γραφείου του εισαγγελέα της Λουιζιάνας και του FBI» δήλωσε ο Τζον Μπελ Έντουαρντς σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν προσωρινά σε διαθεσιμότητα, όπως προβλέπει «η ισχύουσα διαδικασία» διευκρίνισε η αστυνομία.

Περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ μπροστά από το κατάστημα όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, φώναζαν «μην πυροβολείτε» και «Black Lives Matter» (oι ζωές των Αφροαμερικανών έχουν αξία), όπως ακριβώς ονομάζεται το κίνημα που καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

black-lives-matter.jpg


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top