ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στη Βρετανία- ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο υπέρμαχος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ

«Δεν θα μπορούσα να έχω επιτύχει περισσότερα»

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στη Βρετανία- ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο υπέρμαχος του Brexit  Νάιτζελ Φάρατζ

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP, παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος.

Ο Φάρατζ, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Brexit, δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να επιτύχει περισσότερα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη.

Όπως ανέφερε σε ομιλία του στο Λονδίνο «θέλω πίσω τη ζωή μου», ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι πολιτικός καριέρας και είχε ως μοναδικό στόχο να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ.

«Αποφάσισα να παραιτηθώ από ηγέτης του UKIP. Η νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι έχουν ικανοποιηθεί οι πολιτικές μου φιλοδοξίες. Μπήκα σε αυτό τον αγώνα γιατί ήθελα να είμαστε ένα έθνος που κυβερνάται μόνο του και όχι για να γίνω επαγγελματίας πολιτικός.

Το UKIP βρίσκεται σε καλή θέση και θα συνεχίσει. Αν και θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι όροι της αποχώρησης δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι. Αν υπάρξει μεγάλη οπισθοχώρηση από την κυβέρνηση και με το Εργατικό κόμμα να έχει απομακρυνθεί από πολλούς από τους ψηφοφόρους του, τότε οι καλύτερες ημέρες για το UKIP δεν έχουν έρθει ακόμα» τόνισε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φάρατζ παραιτείται από το UKIP καθώς είχε κάνει κάτι ανάλογο το 2015 επειδή δεν είχε εκλεγεί βουλευτής. Μετά από πιέσεις όμως άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στην πολιτική σκηνή.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1964 στο Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας ενώ ανέλαβε την ηγεσία του UKIP στις 5 Νοεμβρίου 2010! Ο προκάτοχος του στην ηγεσία του UKIP ήταν ο Ρότζερ Νάπμαν.

Κύριο χαρακτηριστικό τόσο του Φάρατζ όσο και της ομάδας είναι ο ευρωσκεπτικισμός και η εναντίωση στην νομισματική ένωση της Ευρώπης. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως φιλελεύθερο και ταυτοχρόνα συντηρητικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βγήκαν από τα λαγούμια τους-Πανηγυρίζουν οι ακροδεξιοί της ΕΕ

Brexit: Τι αλλάζει για τους Έλληνες που εργάζονται και σπουδάζουν στη Βρετανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top