Λαγκάρντ: «Σπουδαία ιδέα η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ΜΟΝΙΜΑ στην Αθήνα»

Θα τόνωνε την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό, υποστηρίζει η διευθύντρια του ΔΝΤ

Λαγκάρντ: «Σπουδαία ιδέα η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ΜΟΝΙΜΑ στην Αθήνα»

Εξαιρετική ιδέα βρίσκει η Κριστίν Λαγκάρντ, τη μόνιμη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, καθώς αυτό θα βοηθούσε την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό.

Η άποψη αυτή ακούστηκε στο «Φεστιβάλ ιδεών» του Άσπεν στο Κολοράντο, στο οποίο συμμετέχουν σημαντικοί ηγέτες και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο, αλλά φαίνεται πως η ιδέα επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα, συμφωνεί και επαυξάνει η Διευθύντρια του ΔΝΤ.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Φεστιβάλ, τέθηκε στη Λαγκάρντ το εξής ερώτημα: «Η ελληνική οικονομία είναι μια καταστροφή, το χρέος σήμερα είναι ένα τεράστιο θέμα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι μια καταστροφή. Ο τρόπος που λαμβάνει αποφάσεις η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είναι περίπλοκος. Θα μπορούσαμε να φέρουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους στην Αθήνα, ώστε να ενδυναμωθεί η οικονομία και ο τουρισμός και παράλληλα να υπάρξει μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλής;».

«Νομίζω είνα�� μια εξαιρετική ιδέα και σας ευχαριστώ», απάντησε η διευθύντρια του ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι «στον βαθμό που θα δημιουργηθεί ζήτηση, η οποία είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται η ελληνική οικονομία, θα ήταν σπουδαίο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top