Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Το trafficking ανθεί στην Ελλάδα- Πριν 2 χρόνια τα πράγματα ήταν καλύτερα

Το προσφυγικό και η οικονομική κρίση έχουν περιορίσει τις δυνατότητες της Ελληνικής κυβέρνησης

​To προσφυγικό και η οικονομική κρίση έχουν περιορίσει τις δυνατότητες της Ελληνικής κυβέρνησης για αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορά στην διακίνηση ανθρώπων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στο 2ο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι αποτελεί χώρα προορισμού, τράνζιτ (πέρασμα) και σε μικρότερο βαθμό χώρα πηγή για διακίνηση γυναικών και παιδιών με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση αλλά και ανδρών, γυναικών και παιδιών με σκοπό την καταναγκαστική εργασία.

Η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να μην πληροί τα ελάχιστα standards για αντιμετώπιση του προβλήματος. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό έχει περιορίσει τις (οικονομικές) δυνατότητες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Έχουν γίνει πολύ λιγότερες προσαγωγές από τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτρέπει την Ελλάδα να δράσει άμεσα και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την αύξηση των προσαγωγών και την φυλάκιση τόσο των δραστών όσο και των ηθικών αυτουργών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top