Λήξη ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ στην αεροπορική βάση του Air Force One

Πρώτη ανάρτηση: 30/06/2016 16:33

Λήξη ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ στην αεροπορική βάση του Air Force One

Τέλος καλό όλα καλά στην αεροπορική βάση του Air Force One, όπου νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός καθώς υπήρξαν πληροφορίες για ελεύθερο σκοπευτή. Η εντολή αποκλεισμού της βάσης έπαψε να είναι σε ισχύ, λίγο μετά τις 17:30 (ώρα Ελλάδας) και το προσωπικό επέστρεψε κανονικά στις θέσεις του.

ηβ.jpg
Νωρίτερα, είχε αποκλειστεί η αεροπορική βάση Άντριους στο Μέριλαντ ενώ δόθηκε εντολή σε όλο το προσωπικό να μην κυκλοφορεί!

ηλ.jpg
Στην αεροπορική βάση Άντριους σταθμεύει το Air Force One, το αεροσκάφος του εκάστοτε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών! Η εντολή αποκλεισμού της αεροπορικ��ς βάσης δόθηκε και μέσω twitter, από τον επίσημο λογαριασμό της.

«Ανταποκριθήκαμε σε αναφορά για ελεύθερο σκοπευτή» δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής βάσης. Ωστόσο, το τηλεφώνημα έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη άσκηση στη βάση για ελεύθερο σκοπευτή. Για αυτό το λόγο εικάζεται πως ίσως πρόκειται για περιστατικό στο πλαίσιο της συγκεκριμένης άσκησης.

Πάντως, ο εκπρόσωπος τόνισε πως από τη στιγμή που το τηλεφώνημα αφορούσε στην ύπαρξη ελεύθερου σκοπευτή, έπρεπε να υπάρξει η κατάλληλη αντίδραση.

αρχείο λήψης (1).jpg
Το περιστατικό επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Πενταγώνου όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η βάση Άντριους βρίσκεται νοτιοδυτικά της αμερικανικής πρωτεύουσας και καλύπτει έκταση τουλάχιστον 18 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στη Βάση εργάζονται καθημερινά πολλές χιλιάδες άνθρωποι, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό. Περίπου 2.000 από τα στελέχη της ζουν μέσα στις εγκαταστάσεις της βάσεις σε ειδικό οικισμό μαζί με τις οικογένειές του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top