Κωνσταντινούπολη: Στους 36 οι νεκροί, 147 οι τραυματίες – Nέο σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ από την έκρηξη

Ισλαμικό κράτος βλέπουν οι αρχές – Με ταξί έφτασαν στο αεροδρόμιο οι δράστες

Τους 36 νεκρούς και 147 τραυματίες έφτασε ο θλιβερός απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη αργά το βράδυ της Τρίτης.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας «οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισ��αμικό Κράτος».

«Έχει σημασία το γεγονός ότι η αποτρόπαια επίθεση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουμε, σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, αγώνα εναντίον της αποσχιστικής τρομοκρατίας και επίσης σε μια περίοδο που αρχίζει η ομαλοποίηση των σχέσεών μας με τους γείτονες μας» πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η τρομοκρατία είναι μία παγκόσμια απειλή που απειλεί όλες τις χώρες και όλα τα έθνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με παγκόσμια συνεργασία».
Νεκροί και οι 3 δράστες - Έφτασαν με ταξί
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ένας Τούρκος αξιωματούχος, δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο προτού περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου.

Ο τρίτος δράστης, ο οποίος κρατούσε ένα καλάσνικοφ στο χώρο των αναχωρήσεων, είχε γίνει αντιληπτός από αστυνομικό πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά. Ο αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του ωστόσο αμέσως μετά -φοβούμενος ότι θα είχε εκρηκτικά ο δράστης- έτρεξε να σωθεί. Στη συνέχεια ο δράστης, αν και βαριά τραυματισμένος πυροδότησε τα εκρηκτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έφτασαν στο αεροδρόμιο με ταξί και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον χώρο αναχωρήσεων.
Έντονη καταδίκη από τον Λευκό Οίκο
Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση χθες με την οποία καταδικάζει «με τον πιο έντονο δυνατό τρόπο» την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, και στην οποία δηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σταθερές στην υποστήριξή τους της Τουρκίας.
Δείτε ακόμη: