NEO ΘΡΙΛΕΡ στην Ισπανία-Σοσιαλιστές και Ciudadanos δεν θέλουν Ραχόι για πρωθυπουργό

Επιτείνεται το αδιέξοδο

NEO ΘΡΙΛΕΡ στην Ισπανία-Σοσιαλιστές και Ciudadanos δεν θέλουν Ραχόι για πρωθυπουργό

​Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού στην Ισπανία και αρχηγός της Κεντροδεξιάς Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι ελπίζει να σχηματίσει κυβέρνηση με ευρεία στήριξη από αντιπάλους του, αφού το Λαϊκό Κόμμα (PP) του κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές της Κυριακής.

Το Λαϊκό Κόμμα σημείωσε κέρδη σε σχέση με τις εκλογές του Δεκεμβρίου, όμως εξακολουθεί να μην έχει πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή, γεγονός που το υποχρεώνει να επιδιώξει μια συμφωνία για σχηματισμό συνασπισμού ή τουλάχιστον για υποστήριξη από άλλους ηγέτες στις ψηφοφορίες για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

«Υποστηρίζω την ιδέα να υπάρχει κάθε τέσσερα χρόνια μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία να έχει ένα καθορισμένο πρόγραμμα πολιτικής, όμως αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα πρέπει να κυβερνηθούμε κάνοντας πράγματα μέρα με την ημέρα», δήλωσε ο κ. Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου.

Από την άλλη όμως, στο στόχαστρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και των Cuidadanos μπαίνει ο Ραχόι, επιτείνοντας την αβεβαιότητα για τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας «μεγάλου συνασπισμού», μεταξύ του πρώτου Λαϊκού Κόμματος και του δευτέρου PSOE.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού κόμματος Αντόνιο Ερνάντο δήλωσε ότι «δεν θα στηρίξουμε τον Ραχόι για την πρωθυπουργία ούτε θα απόσχουμε», από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αποκλείοντας, έτσι το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας από το Λαϊκό Κόμμα με πρωθυπουργό τον Ραχόι.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του κόμματος των Ciudadanos, Άλμπερτ Ριβέρα, ξεκαθάρισε και αυτός ότι δεν θα υποστηρίξει μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ραχόι, αν και ούτως ή άλλως οι έδρες Λαϊκού Κόμματος και Ciudadanos δεν επαρκούν για το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης στην Ισπανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες εξελίξεις φέρνουν οι Ισπανικές εκλογές:Καταποντίστηκαν οι Podemos-Νικητής ο Ραχόι!

Ραχόι: Κυβερνητική συνεργασία σε έναν μήνα

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Ισπανία: ΠΡΩΤΟΣ ο Ραχόι-ΔΕΥΤΕΡΟΙ οι Σοσιαλιστές-ΤΡΙΤΟΙ οι Podemos!

Ραχόι: Το φιλί στο στόμα με τη σύζυγό του μετά τη νίκη! ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top