Σε κατάσταση σοκ οι Βρετανοί: Τρία εκατομμύρια πολίτες ζητούν νέο δημοψήφισμα μετά το BREXIT

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές για επανάληψη της διαδικασίας

​Όλο και περισσότεροι Βρετανοί φαίνεται να συνειδητοποιούν μέρα με την ημέρα τι εστί BREXIT, καθώς μόλις τρεις ημέρες μετά το δημοψήφισμα στο οποίο αποφασίστηκε η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο αριθμός των πολιτών που ζητούν επιστροφή στην Ε.Ε, έχει αυξηθεί στα τρία εκατομμύρια και ανεβαίνει!

Τις τελευταίες ώρες, όλο και πληθαίνουν οι φωνές αυτών που με μια αίτηση στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου, ζητούν νέο δημοψήφισμα με ερώτημα το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ.

Χαρακτηριστικό του όγκου της συμμετοχής, είναι πως η εν λόγω εφαρμογή συγκέντρωσης «υπογραφών» έπεσε κάποια στιγμή από τον όγκο της επισκεψιμότητας.

Ταυτόχρονα, υπάρχει και μία δεύτερη αίτηση, που καλεί τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, να κηρύξει ανεξάρτητη την πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας, η οποία έχει ξεπεράσει τις 100.000 υπογραφές.

Να σημειώσουμε, ότι για να εισαχθεί το ζήτημα σε συζήτηση στη Βουλή, απαιτούνται μόλις 100.000 υπογραφές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι δεσμευτικό και ότι θα γίνει επανάληψη του δημοψηφίσματος.

Η προθεσμία για τη συγκέντρωση των υπογραφών ολοκληρώνεται την Τρίτη, με τους ιθύνοντες της πρωτοβουλίας να εκτιμούν ότι έως τότε, είναι πιθανόν να έχει συγκεντρωθεί ο αριθμός των 5.000.000 υπογραφών.

EΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ BREMAIN:

Την ίδια ώρα, οι υποστηρικτές του «Μένουμε Ευρώπη» ετοιμάζονται στις 28 Ιουνίου να βγουν στους δρόμους, σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, ώστε να φωνάξουν υπέρ του BREMAIN, στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Στη σελίδα του σχετικού event που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, και στην οποία έχουν ήδη δηλώσει ότι θα παρευρεθούν 41.000 άτομα (με άλλα 73.000 να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον) αναφέρεται ότι η εκδήλωση με τίτλο «London Stays», έχει ως σκοπό «να φέρει κοντά τους πολίτες, ώστε να συζητήσουν, να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον και - το σημαντικότερο - να αποφασίσουν ποιο είναι το επόμενο βήμα τους, ώστε να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

EKKΛΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ, ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΛΑΜΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ:

«Μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την τρέλα και τον εφιάλτη με μία ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. ��ρέπει να ψηφίσουμε τώρα για το αν θα πρέπει να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρέπει να αποφασίσει το κοινοβούλιο αν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε Brexit, πρέπει να γίνει ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα. Ας μην καταστρέψ��υμε την οικονομία μας βασισμένοι στα ψέμματα και τις ύβρεις του Μπόρις Τζόνσον» δήλωσε μέσω Twitter ο Λάμι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top