Η παιδεία μετά το Brexit! Tο εμπιστευτικό email κορυφαίου πανεπιστημίου στους φοιτητές του

Μόνο στο star.gr

​Μια νέα εποχή ξεκίνησε για την Μεγάλη Βρετανία μετά την απόφαση της χώρας να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή οικογένεια, επιλέγοντας Brexit μέσω του δημοψηφίσματος.

Η χώρα είναι διχασμένη και δέχεται πολύ έντονες πιέσεις από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις της εξόδου και όχι τον Οκτώβριο, όπως επιθυμεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ν. Κάμερον.

Εκατομμύρια κόσμος εντός και εκτός της Μεγάλης Βρετανίας είναι προβληματισμένος και ιδιαίτερα ανήσυχος με την επόμενη μέρα του Brexit, καθώς κανείς ακόμη δεν γνωρίζει με βεβαιότητα ποια θα είναι η σχέση της χώρας με την ΕΕ και τι θα γίνει στην αγορά, στις εξωτερικές υποθέσεις, στην βίζα, στο νόμισμα κ.α

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που επικρατεί είναι το e-mail που έστειλε στους διδακτορικούς φοιτητές του το Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ που εδρεύει στη Σκωτία αμέσως μετά το δημοψήφισμα και σας παρουσιάζει το star.gr.

Το Πανεπιστήμιο που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης προσπαθεί να καθησυχάσει τους φοιτητές και τις οικογένεια τους, τονίζοντας τους ότι «τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σε μια νύχτα»

Όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ «η διαδικασία εξόδου θα πάρει χρόνια και σε καθ’ όλη την διάρκεια της μετάβασης θα φροντίσει να προσφέρει ένα περιβάλλον με διεθνή προοπτική, καλές χρηματοδοτήσεις και να αποτελεί ελκυστικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα για όλους τους ταλαντούχους ανθρώπους εντός και εκτός της Ευρώπης» .

«Οι μαθητές μας είναι πολύ σημαντικ��ί για εμάς γι’αυτό και ανυπομονούμε να υποδεχτούμε και άλλους φοιτητές από την Ευρώπη το επόμενο έτος. Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις οποίες εξελίξεις και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους φοιτητές μας», επισημαίνεται στο e-mail.

To Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ υπογραμμίζει πως σε αυτή τη φάση τίποτα δεν θα αλλάξει στο καθεστώς χρηματοδότησης για όσους ήδη φοιτούν σε αυτό, αλλά και για όσους θα επιλέξουν το πανεπιστήμιο τη επόμενη χρονιά.

Στο ίδιο μήνυμα, επισημαίνεται ότι δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην ελευθερία κίνησης, ούτε θα αλλάξει κάτι στα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητή Erasmus .
mails.jpg
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top