Μετά το BREXIT πάνω από 1.000.000 Βρετανοί ζητούν νέο δημοψήφισμα για να ξαναμπούν στην Ευρώπη!

«Έπεσε» από τον όγκο της επισκεψιμότητας η εφαρμογή για την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών

​Μετά το χθεσινό σοκ του BREXIT και το «διαζύγιο» Ευρώπης-Βρετανίας, μια μεγάλη μερίδα Βρετανών πολιτών ζητούν να γίνει… εκ νέου δημοψήφισμα, προκειμένου να παραμείνουν στην Ευρώπη!

Μέχρι τις 13.20 (ώρα Ελλάδας), περισσότεροι από 1.092.700 άνθρωποι είχαν υπογράψει ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση, διεκδικώντας την επανάληψη του δημοψηφίσματος.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο όγκος της επισκεψιμότητας ήταν τόσο μεγάλος, που η ηλεκτρονική εφαρμογή συλλογής υπογραφών «έπεσε» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Να σημειώσουμε ότι για να εισαχθεί το ζήτημα σε συζήτηση στη Βουλή, απαιτούνται μόλις 100.000 υπογραφές.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ:

Έπειτα από την κίνηση 100.000 κατοίκων του Λονδίνου να ζητήσουν από τον δήμαρχο της πόλης να κηρύξει την ανεξαρτησία της βρετανικής πρωτεύουσας και να αξιώσει την ένταξή της στην Ε.Ε.

Οι διοργανωτές του εγχειρήματος θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, εάν το αποτέλεσμα της εξόδου ή της παραμονής είναι μικρότερο του 60% και η συμμετοχή δεν υπερβαίνει το 75%, τότε να κρίνεται αναγκαία η επανάληψη του δημοψηφίσματος. Η πλειονότητα των υπογραφών, προέρχεται από τα μεγάλα αστικά κέντρα και το Λονδίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top