ΣΚΛΗΡΟΣ ο Independent! «Αντίο Ντέιβιντ Κάμερον: Ο χειρότερος πρωθυπουργός του αιώνα»

Η βρετανική εφημερίδα τον αποχαιρετά με ένα άρθρο που "τσακίζει κόκκαλα"

ΣΚΛΗΡΟΣ ο Independent! «Αντίο Ντέιβιντ Κάμερον: Ο χειρότερος πρωθυπουργός του αιώνα»

​Με έναν πικρόχολο -θα λέγαμε- τίτλο αποχαιρετά ο Independent τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας.

«Αντίο Ντέιβιντ Κάμερον: Ο χειρότερος πρωθυπουργός του αιώνα» γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα, μετά την ιστορική απόφαση του λαού για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Το πρωί της Παρασκευής, ο Κάμερον ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα «κάτι που έμοιαζε με τζογάρισμα, αλλά τελικώς αποδείχθηκε στρατηγική αποτυχία» και συνεχίζει «Ο 74ος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και προσφάτως και της Βόρειας Ιρλανδίας, ίσως να είναι ο προτελευταίος, πριν η Μικρά Αγγλία αφεθεί στον κόσμο».

Ακόμη, η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για τη «”Χαλασμένη Βρετανία” ένας όρος που μπήκε τελευταία στο λεξιλόγιο των πολιτών, συγκεκριμένα στα τελευταία έξι χρόνια της θητείας του Κάμερον. Λοιπόν, τώρα πράγματι θα είναι χαλασμένη. Και αυτό θα είναι το μόνο που θα θυμόμαστε από αυτόν».

«Είμαι πολύ περήφανος που υπήρξα πρωθυπουργός της χώρας για έξι χρόνια» είπε καθώς βγήκε στο πρωινό φως. «Περήφανος για όσα πετύχαμε. Που κρατήσαμε τις υποσχέσεις μας προς τους φτωχότερους. Που αποκαταστήσαμε την οικονομική ισχύ της Βρετανίας» πρόσθεσε.

Πέρασαν περισσότερα από 10 χρόνια -σημειώνει ο Independent- από τότε που ο Ντέιβιντ Κάμερον ανέλαβε ένα διασπασμένο και αποτυχημένο κόμμα. Το μεταμόρφωσε, και τώρα το αφήνει όπως το άφησε. Είναι δύσκολο να μην δεις πως χωρίς αυτόν, θα συνεχίσει να είναι έτσι.

«Καθώς γύρισε και κατευθύνθηκε προς την πόρτα της Downing Street, τα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού του έμοιαζαν να έχουν γκριζάρει κατά τη διάρκεια της νύχτα» λέει ο Independent και συνεχίζει «O νεότερος πρώην πρωθυπουργός από το 1895, να σχεδιάζει την πολιτική του σύνταξη. Ένας άνδρας του παρελθόντος, που με τους κινδύνους του μέλλοντος, το κόμμα του θα τον χρειαστεί περισσότερο από ποτέ».

πηγή:Indepedent

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top