Bing Bang λόγω Brexit-Κατρακυλάνε ΟΛΑ τα Χρηματιστήρια!Αποσχιστικές τάσεις Σκωτίας-Β.Ιρλανδίας!

Με μεγάλη πτώση άνοιξε η Wall Street

Bing Bang λόγω Brexit-Κατρακυλάνε ΟΛΑ τα Χρηματιστήρια!Αποσχιστικές τάσεις Σκωτίας-Β.Ιρλανδίας!

​Ο ασκός του Αιόλου ανοίγει μετά το Brexit που έχει ταράξει τον πλανήτη. Η απόφαση της Βρετανίας έδωσε το έναυσμα και σε άλλες χώρες, όπως την Σκωτία και την Βόρεια Ιρλανδία, να ζητούν έστω και δειλά - δειλά δημοψηφίσματα για την απόσχισή τους.

Η Αγγλία ψήφισε σε ποσοστό 53,4% υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.

Το Brexit όμως φέρνει τριγμούς και στις Βρυξέλλες. Ο Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε έκτακτη Σύνοδο των 27 που... παραμένουν για την επόμενη εβδομάδα, την ώρα που οι εθνικιστές στη Γαλλία και την Ολλανδία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφισμάτων και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Η Ουαλία υποστήριξε από την πλευρά της την έξοδο από την ΕΕ (με ποσοστό 52,5%), αλλά η πρωτεύουσά της, το Κάρντιφ, ψήφισε υπέρ της παραμονής σε ποσοστό 60%.

Τέλος το Γιβραλτάρ, στη νότια Ισπανία, που φοβάται ότι θα απομονωθεί από την υπόλοιπη ήπειρο και του οποίου η οικονομία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις σχέσεις του με την ΕΕ, ψήφισε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 95% υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

24-17192914059038.jpg

Με σημαντική πτώση άνοιξε η Wall Street

Την ίδια ώρα με μεγάλη πτώση άνοιξε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται σε σύγχυση μετά τον πανικό που προκλήθηκε σχεδόν σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου εξαιτίας της απόφασης των Βρετανών να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

1466777631352028.jpg
Με το άνοιγμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 2,16% ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έχανε 3,78%.

Την Πέμπτη το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με άνοδο (+1,29% για τον Dow Jones, +1,59% για τον Nasdaq), καθώς οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγ��ής έδιναν προβάδισμα στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

1466777631505934.jpg
Αμερικανική αντίδραση

OΜΠΑΜΑ: «Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησαν και σεβόμαστε την απόφασή τους. Η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και των Ηνωμένου Βασιλείου είναι διαρκής και η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στο ΝΑΤΟ παραμένει ένα ζωτικός ακρογωνιαίος λίθος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας και της οικονομικής πολιτικής».

ΜΠΑΙΝΤΕΝ: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προτιμούσαν η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά σέβονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ανέδειξε νικητή το στρατόπεδο του Brexit».

Σε ομιλία του στο Λονδίνο δήλωσε «πρέπει να πω ότι προσδοκούσαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα» και πρόσθεσε: «Θα προτιμούσαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα... αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια μακρά φιλία με το Ηνωμένο Βασίλειο και αυτός ο πολύ ιδιαίτερος δεσμός θα διαρκέσει».

ΔΝΤ-ΛΑΓΚΑΡΝΤ: «Λάβαμε υπόψη τις αποφάσεις των Βρετανών. Καλούμε τις αρχές σε Βρετανία και Ευρώπη να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση σε μια νέα οικονομική σχέση μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, κάτι που θα απαιτήσει να ξεκαθαρίσουν οι διαδικασίες και οι στόχοι που θα καθοδηγήσουν τη διαδικασία. Στηρίζουμε έντονα τις δεσμεύσεις της Τράπεζας της Αγγλίας και της ΕΚΤ να παράσχουν ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και να περιορίσουν την υπερβάλλουσα μεταβλητότητα. Θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε στενά τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τα μέλη μας, αναλόγως των αναγκών τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρωθυπουργός Σκωτίας: Νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία και παραμονή στην ΕΕ

Υπέρμαχος της Ευρώπης ο Ρέντσι: ​«Είναι το σπίτι μας- Πρέπει να υπερισχύσουν όσα μας ενώνουν»

ΜΟΝΟ στο star.gr: Στο πόδι η Βρετανία για το Brexit- Τι μεταδίδουν Έλληνες που ζουν εκεί

Μόνο στο star.gr: Η Ευρώπη αν δεν αλλάξει θα ΤΙΝΑΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! Έρχεται GREXIT; Όλα τα σενάρια

Μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ από τη Μέρκελ- «Η Ε.Ε είναι ο εγγυητής για την ευημερία και τη σταθερότητα»

Tα ΔΑΚΡΥΑ της συζύγου του Κάμερον κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του- ΦΩΤΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top