Μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ από τη Μέρκελ- «Η Ε.Ε είναι ο εγγυητής για την ευημερία και τη σταθερότητα»

Κάλεσε τα υπόλοιπα κράτη- μέλη να αναλύσουν την κατάσταση με σωφροσύνη, ζητώντας να μην γίνει βίαιη εξαγωγή συμπερασμάτων

Μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ από τη Μέρκελ- «Η Ε.Ε είναι ο εγγυητής για την ευημερία και τη σταθερότητα»
​Μετά το ιστορικό δημοψήφισμα των Βρετανών και την απόφαση της πλειοψηφίας του λαού για έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σηματοδοτούνται ραγδαίες εξελίξεις για την Ευρώπη. Η Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της, έστειλε μήνυμα ενότητας στα υπόλοιπα 27 κράτη- μέλη της Ε.Ε και επισήμανε τα οφέλη στη ζωή των ανθρώπων, οι οποίοι είναι πολίτες χωρών που ανήκουν στην Ε.Ε.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να υποβαθμίσουμε, η σημερινή ημέρα αποτελεί τομή για την Ευρώπη και τη διαδικασία ενοποίησής της» και συνέχισε:
«Τα υπόλοιπα 27 κράτη - μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση με σωφροσύνη και να πάρουμε από κοινού τις σωστές αποφάσεις, χωρίς τη διεξαγωγή βίαιων συμπερασμάτων. Η Ευρώπη είναι πολυσχιδής. Είναι πολλοί και διαφορετικοί οι άνθρωποι στην Ευρώπη και διαφορετικής μορφής είναι οι προσδοκίες που υπάρχουν από κάθε λαό. [...].Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες της Ευρώπης θα μπορέσουν να αισθανθούν πόσο βοηθά η Ε.Ε. στη βελτίωση της προσωπικής τους ζωής. Σ’έναν κόσμο ο οποίος συνεχώς ενώνεται, οι απαιτήσεις γίνονται πολύ μεγάλες και τα κράτη- μέλη από μόνα τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις απαιτήσεις. Η Ε.Ε είναι ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς χώρους στον κόσμο και είναι ο εγγυητής για την ευημερία, τη σταθερότητα και την ειρήνη».
Σχετικ�� με το Brexit ανέφερε ότι: «Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με ιστορική συνείδηση. Η Ε.Ε. είναι αποτέλεσμα της μεταπολεμικής προσπάθειας για ειρήνη» και κατέληξε:
«Βλέπουμε τα αποτελέσματα των πολέμων και των συγκρούσεων σε άλλες χώρες. Έχω ήδη καλέσει τον Ντόναλντ Τουσκ, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον Φρανσουά Ολάντ σε συζητήσεις για το μέλλον. Οι διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία θα δημιουργήσουν τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top