ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Ο Ομπάμα καλεί Κάμερον-Η Ρωσία δεν βλέπει επενδύσεις λόγω Brexit

Μειώνεται η "όρεξη" των επενδυτών

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Ο Ομπάμα καλεί Κάμερον-Η Ρωσία δεν βλέπει επενδύσεις λόγω Brexit
​Ανησυχία και εκτός των Ευρωπαϊκών συνόρων έχει προκαλέσει το Brexit, με το Λευκό Οίκο να αναφέρει πως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται στενά για τις εξελίξεις γύρω από το βρετανικό δημοψήφισμα και πρόκειται να συνομιλήσει με τον Ντέιβιντ Κάμερον εντός της ημέρας, ενώ η Ρωσία βλέπει δυσμενέστερο κλίμα για τις διεθνείς επενδύσεις και οι ξένες ηγεσίες προβλέπουν «αβεβαιότητα για κάποιο καιρό».

Στην πρώτη αντίδραση από τις ΗΠΑ, η αμερικανική προεδρία ανέφερε πως ο Μπαράκ Ομπάμα -που είχε ταχθεί θερμά υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, με ασυνήθιστα επανειλημμένες εκκλήσεις του και όταν είχε βρεθεί στο Λονδίνο- ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Παρασκευής.

O Oμπάμα θα συνομιλήσει εντός της ημέρας με τον Ντέιβιντ Κάμερον, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, λέγοντας πως ο αμερικανός πρόεδρος θα προχωρήσει σε σχόλια μετά την επικοινωνία του με το Λονδίνο.

Από τη Ρωσία, η πρώτη αντίδραση ήρθε από το υπουργείο Οικονομικών. Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Αλεξέι Μόισεβ υποβάθμισε τον κίνδυνο εκτεταμένων επιπτώσεις στη Μόσχα, αλλά υπογράμμισε ότι η διεθνής αβεβαιότητα που προκύπτει θα πλήξει συνολικά τις ξένες επενδύσεις.

Η βρετανική ψήφος «δεν ενέχει σημαντικό ρίσκο για τη Ρωσία, αλλά πιθανότατα θα μειώσει την "όρεξη των επενδυτών" για ανάληψη ρίσκου», ανέφερε ο Μόισεβ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Οι πρώτες αντιδράσεις έξω από την Ευρώπη είχαν έρθει από την Αυστραλία, με τον αυστραλό πρωθυπουργό να βλέπει περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας και αστάθειας. «Η άμεση επιπτωση, από νομική άποψη, στην Αυστραλία θα είναι αρκετά περιορισμένη επειδή θα χρειαστούν κάποια χρόνια για να βγει η Βρετανία από την ΕΕ, να διαπραγματευτεί την έξοδο», είπε ο αυστραλός πρωθυπουργός Μάικλ Τέρνμπουλ.

«Ωστόσο, ήδη βλέπουμε μεγάλη πτώση στα χρηματιστήρια και θα υπάρχει ένας βαθμός αβεβαιότητας για κάποιο καιρό», ανέφερε το πρωί της Παρασ��ευής Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top