Bρετανία- Η ώρα της μεγάλης απόφασης! Προβάδισμα του Bremain κατά 10%

Έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο οι βρετανικές τράπεζες

Bρετανία- Η ώρα της μεγάλης απόφασης! Προβάδισμα του Bremain κατά 10%

​Η 23η Ιουνίου θα μείνει στην ιστορία της Βρετανίας και της Ευρώπης, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται το δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή ή την έξοδο της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα για το Bremain κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα εκλογικά τμήματα θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 ως τις 22:00 τοπική ώρα (09:00 ως 24:00 ώρα Ελλάδος). Η καταμέτρηση θα αρχίσει αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων και τα αποτελέσματα αναμένονται το πρωί της Παρασκευής.

Οι σημερινές δημοσκοπήσεις
Το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα δύο ακόμη δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με αυτές το προβάδισμα του Bremain έχει φτάσει στο 10% έναντι του Brexit.
Η πρώτη έγινε από την εταιρεία Ipsos MORI για λογαριασμό της εφημερίδας Evening Standard. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 52% των Βρετανών που συμμετείχαν στην έρευνα επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 48% θέλει την έξοδο. Το 12% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι ίσως να αλλάξει γνώμη μέχρι να φτάσει ως την κάλπη.

Η δεύτερη δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με το δημοψήφισμα να βρίσκεται σε εξέλιξη και να δίνει προβάδισμα 10% στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Populus, το Bremain συγκεντρώνει το 55% και το Brexit 45%. Στο συγκεκριμένο γκάλοπ συμμετείχαν 4.700 άτομα και έγινε από τις 21 Ιουνίου έως τα μεσάνυχτα της 22ας Ιουνίου.

Έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο οι βρετανικές τράπεζες
Οι μεγάλες τράπεζες της Βρετανίας είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο. Έχουν φορτώσει με μετρητά τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού τα υψηλόβαθμα στελέχη τους στο Σίτι του Λονδίνου και «κατεβάζουν τους διακόπτες» στα ηλεκτρονικά συστήματα αυτόματων συναλλαγών ώστε να αποφύγουν τις τεράστιες απώλειες στην περίπτωση που παρουσιαστούν βίαιες ταλαντεύσεις στις αγορές μετοχών, ομολόγων και συναλλάγματος.

Όπως γράφει η εφημερίδα Guardian, δεδομένου ότι είναι αβέβαιο το πότε ακριβώς θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι αίθουσες αγοραπωλησίας συναλλάγματος θα λειτουργήσουν σε όλο το Σίτι απόψε το βράδυ και το πρωί της Παρασκευής ώστε να εκτελούνται οι συναλλαγές των πελατών που θα πρέπει να ανταποκριθούν αναλόγως, όταν θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα από τις 382 εκλογικές περιφέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Με ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ αποφασίζουν σήμερα οι Βρετανοί για το μέλλον της χώρας τους

Δημοψήφισμα ΘΡΙΛΕΡ- Διχασμένος ο λαός: Νέα δημοσκόπηση δίνει μπροστά με 4% το Bremain

Στα χνάρια της Βρετανίας και ο Ερντογάν- Θέλει να κάνει δημοψήφισμα! ΔΕΙΤΕ γιατί

Φοβούνται για Brexit στη Βρετανία-Ουρές έξω από τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος

Νέα ανάλυση για επιπτώσεις Brexit: Πώς θα ωφεληθούν οι Βρυξέλλες και κάποια κράτη-μέλη της ΕΕ

ΑΥΤΗ είναι η πρώτη ΨΗΦΟΣ του δημοψηφίσματος- Μπορείτε να μαντέψετε αν είναι Brexit ή Βremain;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top